Nuorisotalojen 9-pallo SM pelattu Tampereella

18.4.2023

Nuorisotalo 9-pallo SM kilpailu 16.4.2023 Tampere

Galaxie Center Tampereella toimi jälleen nuorisotalojen joukkue SM kilpailun pelipaikkana. 22 joukkuetta saapui paikalle, pelit pelattiin kolmessa eri sarjassa.

Tyttöjen 2005 ja myöhemmin syntyneiden sarjassa oli 7 joukkuetta ja ykköseksi pelasi Vantaalta Martinlaakson joukkue, joka kukisti täpärästi finaalissa Espoon Soukan. Kolmannet sijat jakoivat Leppävaara Espoosta ja Suutarila Helsingistä. Seuraavaksi tulivat Starlight Mikkelistä sekä Jakomäki Helsingistä.

Poikien 2005 sarjan kuudesta joukkueesta paras oli Mikkelin Kattilansilta. Finaalivastustaja Helsingin Tapulinkaupungista ei mahtanut mitään, siitä kertoo selvä 3-0 ottelutulos jossa erätkin menivät voittajille 9-3. Kolmas sija Hyvinkäälle kuin myös Espoon Leppävaaraan. Helsingin Tapulin 1- ja 2-joukkueet jätettiin hannänhuipuiksi.

Poikien 2008 sarjaan saatiin 9 joukkuetta mukaan. Nokian 9-Team 1 oli nimensä veroinen ottaen sarjan kultamitalit. Tasaisessa finaalissa tappion koki Espoon Soukan ykkösjoukkue. SM pronssimitalit saivat espoolaiset Järvenperän ja Soukan 2 joukkueet. Kisakaupunki Tampereen ainoa osallistujajoukkue Pool Room jätettiin niukasti ulos mitaleilta yhden erän päähän, sijoitus siis viides. Seuraavat sijat saivat Keuruun Kipinä Pool, Nokian 9-Team 2, Vantaan Pägyn junnut sekä Helsingin East Side Kipinä.

Tampereen Pool Room joukkueet pelaajat. Kuva: Mika Salonen

Kuvat: Mika Salonen

 

                                            TUPLAMESTARIT BILJARDISSA!

 

Kevät alkoi Nokian Biljardin nuorille iloisissa merkeissä, kun lähdettiin Tampereelle taas testailemaan biljarditaitoja Nuorisotalojen joukkue-SM turnaukseen, sunnuntaina 16.4.2023.

Tällä kertaa joukkueita oli kaksi, joista toinen koostui ensikertalaisista ja toisessa pelasi ”vanhoja” tekijöitä. Nokian joukkueet pelasivat nuorempien sarjassa, joka koostui v.2008 tai myöhemmin syntyneistä pelaajista.

 

Ensikertalaisten joukkue eli 9-Team 2. lähti uteliaisuudesta ja kiinnostuksesta nähdä, kuinka taitavia pelaajia muualta päin Suomea löytyy. Lisäksi myös kokemaan uudenlaista turnausilmapiiriä ja ehkä samalla tukemaan toista joukkuetta mukana olollaan.

Pelillisesti joukkueella meni ihan kohtuullisesti, kun saivat pelata neljä ottelua, joista voittivat kaksi ja hävisivät kaksi. Lopputuloksissa jäivät kuitenkin semifinaaleiden ulkopuolelle, koska joukkueen loppusaldo jäi miinuksen puolelle. Oli kuitenkin hyvä ja arvokas kokemus tulevaisuutta ajatellen. Joukkueessa pelasivat Aleksi Järvi 12v., Tatu Hietamäki 15v. sekä Toivo Harju 15v.

 

Toinen joukkue eli 9-Team 1., jossa pelasi edellisen syksyn 8-pallon kultamitalistit, menivät ja voittivat uudestaan ja tällä kertaa kyseessä oli biljardilaji nimeltään 9-pallo. Toisin sanottuna näistä pelaajista tuli tuplamestareita kahdessa perättäisessä turnauksessa.

Jos pelaaminen jännitti vastapelaajia, niin kyllä jännitys näkyi omankin joukkueen otteissa, kun alkuun vastustajat menivät melko usein 1-0 johtoon, mutta hienosti pelaajat kuitenkin skarppasivat tilanteissa ja tasoittivat sekä menivät ohi. Vaikka tuloksien valossa näyttää, että pelaajat olisivat olleet ihan ylivoimaisia, niin todellisuudessa pelit ratkesivat vasta ihan viimeisillä palloilla ja 9-palloa (ratkaiseva) yritettiin useammankin kerran, ennen kuin tilanne ratkesi jommankumman voittoon.

Mestarijoukkueessa pelasivat Jesse Paldanius 11v., Akseli Hakola 15v. sekä Risto Kuronen 15v.

Joukkue ei hävinnyt yhtään ottelua turnauksessa eli pelivoittojen lopulliseksi saldoksi tuli 13-2 ja tietenkin 9-Team 1. eduksi.

Terveisin

Olavi Virta

Nokian 9-Team 2008 joukkue. Kuva: Olavi Virta.