Mikael Haapaniemi voitti OSM kultaa

7.11.2022

Opiskelijoiden SM 5.11.2022 Galaxie Tampere

Turun yliopiston Mikael Haapaniemi voitti korkeakoulu opiskelijoiden biljardin 9-pallon Suomen mestaruuden. Finaalissa toiselle sijalle jäi Porin ammattikorkeakoulun Eevertti Övermark. Finaalitulos 6-2 Haapaniemelle ei kerro koko totuutta, sillä Övermarkilla oli ottelussa omat paikkansa, mutta muutamat viime pallojen virheet kostautuivat erämenetyksinä. Finalistit kohtasivat ensimmäisen kerran jo voittajien puolen toisella kierroksella, silloin Övermark oli parempi erin 6-4. Molemmat pelimiehet ovat myös tällä kaudella poolbiljardin mestaruussarjan, eli FPT:n pelaajia, joten tasokin oli kova.

Pronssia saavuttivat jo pidemmän ja hyvällä tasolla olevan biljardiuran tehnyt Eero Hammais Hämeen ammattikorkeakoulusta sekä nuoremman polven ja jokunen vuosi sitten nuorisotalojen SM kisoissa menestystä saavuttanut Nikita Penttinen Helsingin yliopistosta.

Kilpailussa oli mukana yhteensä 10 pelaajaa. 

Viides sija meni Markus Matilaiselle (XAMK) ja Ben Wikströmille (HAMK), sijalle 7. Julia Kosonen (HAMK) ja Tommi Rouvinen (LAB) sekä 9. Jenna Jokinen (LAB) ja Niko Korhonen (TUNI). 

Tarkat tulokset ja kilpailukaavio löytyy  täältä https://www.biljardi.org/pool/1105/tulosluettelo.php

Suuret kiitokset Ville Lahdelle kisan vetämisestä ja Galaxie Centerille olosuhteista.

Mikael Haapaniemi opiskelijoiden 9-pallon Suomen mestari 2022.
Eevertti Övermark (vas) saavutti hopeaa.
OSM pronssimitalit saivat Nikita Penttinen (vas) ja Eero Hammais.