Mika Immonen vetäytyy kilpakentiltä syöpädiagnoosin vuoksi

15.12.2023

Mika Immonen vetäytyy kilpakentiltä syöpädiagnoosin vuoksi


Suomen Biljardiliitto on syvästi surullinen ilmoittaessaan, että Mika Immonen, poolbiljardin kaksinkertainen maailmanmestari, on saanut syöpädiagnoosin. Vaikean terveydentilan vuoksi Immonen vetäytyy väliaikaisesti kilpaurheilusta keskittyäkseen kattavaan hoitosuunnitelmaan.

Suomen Biljardiliitto ilmaisee täyden tuen Immosta kohtaan tänä vaikeana aikana ja pyytää kunnioittamaan urheilijan sekä hänen lähipiirinsä yksityisyyttä. Immonen on edelleen kilpaillut maailman huipulla aktiivisesti.  Immosen maailmanranking vuoden 2023 lopussa on 24s. Immonen voitti ysipallon maailmanmestaruuden vuonna 2001 sekä 10-pallon maailmanmestaruuden vuonna 2009. Poolbiljardin kansainväliseen Hall of Fameen sunnuntaina 51-vuotta täyttävä Immonen valittiin vuonna 2014.

Suomen Biljardiliiton puheenjohtaja, Joni Ahola, ilmaisi syvää huolta ja solidaarisuutta Immosta kohtaan ja totesi: "Ajatuksemme ovat Mikan ja hänen perheensä kanssa tämän haastavan ajanjakson aikana. Hän on ollut poikkeuksellinen esikuva biljardissa, näyttäen omistautumista, voitontahtoa, taitoa ja urheiluhenkeä. Uskomme Mikan vahvuuteen ja sitkeyteen, ja olemme varmoja, että hänen taistelunsa syöpää vastaan käydään samalla määrätietoisuudella, joka teki hänestä kaksinkertaisen maailmanmestarin."

Ensimmäiset vakavammat oireet Immonen sai noin kahden viikon takaisessa All Japan Open -turnauksessa, jossa hän taisteli kuitenkin kipujen keskellä puolivälieriin, joka on hyvä osoitus Immosen sisusta, sinnikkyydestä ja periksiantamattomuudesta. Immonen saa tällä hetkellä hoitoa Costa Ricassa, jossa hän odottaa siirtoa maailmankuululle syöpäklinikalle New Yorkiin, jota Immonen on pitänyt kotipaikkanaan vuodesta 2004 lähtien.  

"Tämä on ollut tietysti shokki ja elämäni haastavin tilanne. Todettuamme kuinka vakava tilanne on, oli tärkeätä saada hoito aloitettua välittömästi. Vaikka syöpä oli päässyt etenemään uskon, että saadaan tilanne käännettyä voiton puolelle. Minulla on parhaat mahdolliset lääkärit ja tukiryhmät ja heti kun se on mahdollista, siirryn New York:iin Sloan & Kettering -sairaalaan. New York on kuitenkin koti minulle ja saan suurimman osa hoitoajasta olla kotona. Joka on siis hyvä merkki." -Kommentoi Immonen.

Suomen Biljardiliitto ilmaisee kiitollisuutensa Mika Immosen faneille, yhteistyökumppaneille ja koko suomalaiselle biljardiyhteisölle jatkuvasta tuesta ja rohkaisusta. Mika on inspiroinut lukemattomia ihmisiä saavutuksillaan, ja uskomme, että viestien ja tuen virta toimii voimavarana Mikan matkalla kohti toipumista.

Yhteyshenkilö median yhteydenottoja varten:
Tommi Lamminaho
+35840 8295 494
tommi.lamminaho@gmail.com⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Mika Immonen poolbiljardin EM kilpailussa Tampereella kesäkuussa 2023. Kuva: EPBF.
Mika Immonen Suomen EM joukkueen mediatilaisuudessa toukokuussa 2023. Kuva: Jenni Lehtonen.
Mika Immonen Suomen Biljardiliitto ry:n 50-vuotisjuhlassa toukokuussa Helsingissä. Kuva: Tatu Tainio.

Terveisin
Markku Ryytty
Toiminnanjohtaja
0400638706

Suomen Biljardiliitto ry
Valimotie 10
00380 Helsinki
www.sbil.fi