Kehitysvammaisten 8-pallo SM kilpailu 6.2.2024

7.2.2024

Pelipaikka MyBiljardi & Bar, Vantaa

Tutut nimet kärkipaikoilla. Tomas Hietanen miesten ykkönen ja Julia Fonsen naisten paras.

Jo 19 kertaa on järjestetty kehitysvammaisten biljardin SM kilpailu. Muutaman koronavuoden aikana kisa jäi pitämättä, mutta nyt on taas päästy pelaamaan ja jatkamaan mahtavan kilpailun perinnettä.

Kilpailupaikkana toimi MyBiljardi & Bar biljardisali Vantaan Myyrmäessä, joka järjesti kilpailun erittäin onnistuneesti saaden My Pool Team seuran vapaaehtoisia mukaan tuomaritehtäviin.

Tapahtuma oli jälleen kaikin puolin mahtava, pelaajien ollessa tutun innokkaita pääsemään pelipöydän ääreen. Otteluissa nähtiin hienoja suorituksia, joista osattiin iloita niin omalta kuin pelikaverinkin osalta. Toki myös pettymystenkin hetkiä väistämättä tuli vastaan, mutta ne osattiin todella upeasti kohdata ja nekin jo hetken päästä unohdettu.

Kärkisijat menivät tutuille pelaajille, kilpailussa oli muutenkin useita pelaajia mukana aikaisemmilta vuosilta, mutta myös aivan uusia. Mukavaa että biljardi kiinnostaa ja saa näin laajaa kiinnostusta aikaiseksi.

Naisten sarjassa ykköspaikan otti, ensimmäisellä mestaruudellaan, Julia Fonsen. Aikaisemmilta vuosilta Fonsen on saanut muita mitalivärejä; yhden hopean ja kaksi pronssia. Tällä kertaa tasaisessa finaalissa 1-2 tappion koki Jonna Tavi, jolla oli jo ennestään yksi SM hopeamitali saavutettuna. Tällä kertaa SM pronssit saivat Marjo Köykkä ja Sanna Forsström. Todettakoon tässä myös, että Köykän tilastoista löytyy aikaisemmilta vuosilta neljä SM kultaa ja yksi hopea.

Miesten sarjan dominoinnista vastaa edelleen herra nimeltä Tomas Hietanen, joka voitti tällä kertaa tasaisessa finaalissa Jani Leinosen erin 3-2. Hietanen on osallistunut kaikkiin SM kilpailuihin jo vuodesta 2005 alkaen (17 kisaa), joista hänellä on nyt kasassa 14 kultaa, 1 hopea ja 2 pronssia. Huh, mahtava saldo. Mutta onhan Tomas Hietanen kyllä taitojensa puolesta aivan ilmiömäinen, lyönnit ovat pehmeitä, tasapainoisia ja leikkuut harkittuja. Puhumattakaan valkoisen kuljetuksesta, joka lähes poikkeuksetta löytää tiensä oikeaan paikkaan seuraavan pallon pussitusta varten. Finaalissa Leinonen kyllä antoi hyvän vastuksen nousten 0-2 tappioasemasta vielä 2-2 tasatilanteeseen. Leinosella oli myös jo yksi SM hopea aikaisemmin saavutettu.

Miesten SM pronssit saivat Jussi Kuosa ja Antto Kaihlanen, joille SM mitalit olivat uran ensimmäiset.

Kiitos MyBiljardi salille ja MPT seuralle. Seuraavan kerran sovimme palaavamme kehitysvammaisten kilpailun merkeissä jo tämän vuoden syksyllä, silloin kokeillaan testimielessä 9-palloa.

Kaikki pöydällä no 1. pelatut ottelut, myös naisten ja miesten finaalit on katsottavissa täältä https://www.youtube.com/watch?v=k1Vq3CMWu78

Yksittäisten otteluiden tulokset löytyvät täältä 

https://cuescore.com/tournament/Kehitys ... 9/38700619

https://cuescore.com/tournament/Kehitys ... 9/38700625


Tulokset:

Naisten sarja:

1. Juulia Fonsen
2. Jonna Tavi
3. Marjut Köykkä
3. Sanna Forsström
5. Yolanda Karlsson
5. Siiri Hyytiä
7. Eeva Elttula
7. Lilli Lahdes
9. Sini-Sofia Tiusanen
9. Milla Venäläinen
9. Minna Peltonen
9. Jaana Töyry
13. Ronja Sivonen
13. Maarit Autio DNS

Miehet:

1. Tomas Hietanen
2. Jani Leinonen
3. Jussi Kuosa
3. Antto Kaihlanen
5. Sami Jokela
5. Jesse Hakkarainen
5. Heikki Meriläinen
5. Jouko Latvaniemi
9. Jussi Rantala
9. Tero Mäkipää
9. Kalle Salaspuro
9. Riku Miesperä
13. Joni Malinen
13. Heikki Rantala
13. Jussi Puttonen
13. Olli Sirenius
17. Jouko Vikström
17. Teemu Kankainen
17. Timo Hirvele
17. Tuomas Oikarinen
17. Antti Soininen
17. Veli-Pekka Pokkinen
17. Pasi Leino
17. Niklas Salin
25. Leevi Paalanen
25. Ville Mäkinen
25. Joona Jauhiainen
25. Matias Villikka
25. Kimmo Tuomainen
25. Thomas Kuusisto
25. Pauli Jarimo
25. Tuomas Syrjä
33. Janne Salin

Miesten kaksi parasta. Toinen vasemmalla kehitysvammaisten biljardin kaikkien aikojen pelaaja Tomas Hietanen vierellään toiseksi tullut Jani Leinonen. My Pool Team seurasta tuomareina toimivat Krista Klingberg (vas) ja Tomi Ahonen.
Naisten kaksi parasta. Vasemmalla toiseksi tullut Jonna Tavi vierellään kisan ykkönen Julia Fonsen.
Naisten SM pronssit saivat Marjo Köykkä (vas) ja Sanna Forsström.
Miesten SM pronssimitalit saivat Jussi Kuosa (vas) ja Antto Kaihlanen.