Karan uusi seura Pro Carom Billiards ry

2.3.2023

Liiton uusimpia jäsenseuroja on espoolainen karabiljardiin keskittynyt Pro Carom Billiards ry (PCB). Karassa onkin ollut tällä kaudella mukava vauhti päällä mm. tämän uuden seuran ja sen salin, jossa on kaksi karapöytää, ansiosta. Karakilpailuissa on käynyt mukavasti pelaajia ja kunhan kaikki karassa jo aikaisemmin mukana olleet huomaavat toiminnan taas vertyneen ja myös uusien lajikokeilijoiden saavan tuntumaa lajiin, niin karassa voidaan odottaa kasvavia harrastajamääriä. Alla onkin artikkeli, jossa PCB esitteli saliaan ja toimintaansa Helsingin Suomalaisen Klubin karapelaajille.

ps. laittakaahan muutkin seurat tietoa / artikkeleita ja kuvia liittoon omista tapahtumistanne tai seura ym. ryhmien vierailuista. 


HSK:n vierailu PCB:n karasalilla Espoossa


Helsingin Suomalainen Klubi eli HSK kävi helmikuun lopulla viisihenkisen joukkueen voimin haastamassa Suomen Biljardiliiton yhtä uusimmista tulokasseuroista. Vuoden 2022 kesällä käynnistyneen Pro Carom Billiards ry:n toiminta-ajatuksena on keskittyä karan eri lajien harrastamiseen ja edistämiseen. Siitä kertoo jo nimessä esiintyvä sana Pro eli asian puolesta. Kerhosta lisää tietoa osoitteesta www.procarombilliards.com                    

HSK:n joukkueessa mukana olivat Jyrki Heino, Kai Holopainen, Markku Koponen, Enska Mäntylä sekä Kari Pesonen. Isäntäjoukkueen muodostivat Paul Figueroa, Jukka Harju, Tuomas Niittylä ja Sauli Solhagen. Kotimaiselle biljardiyleisölle kyseisiä pelaajia ei tarvitse esitellä. He ovat kukin pelaajina ja biljardivaikuttajina jättäneet jälkensä suomalaiseen biljardiin.

Pelien lomassa saatiin luontevasti kerrattua lajin historiaa ja karan alkutaivalta pääkaupunkiseudulla. Yhteistä taustaa molempien joukkueiden pelaajilta löytyy niin Fredan torin, Lemuntien kuin Kontulan ikonisista pelipaikoista. Luokkakokoushengessä päivitettiin tietoja myös toistemme elämänvaiheista, sillä eräätkin tapasivat ensimmäisen kerran yli neljäänkymmeneen vuoteen.

Entäpä illan ottelut? Isäntäseura oli varautunut antamaan oppitunnin vierailleen ja tarjosi pyytämättä viiden pisteen tasoitukset vastustajilleen Koposen Markkua lukuun ottamatta. HSK:n konkarit olivat kuitenkin valmistautuneet käyntiinsä ja saivat nopeasti tuntuman pöytiin ja peliin. Niinpä illan otteluista muodostuikin erittäin jännittäviä ja mielenkiintoisia. Jokaiselle oli taattu neljä peliä ja hienojen yksittäisten lyöntien lisäksi nähtiin myös mukavia pikku sarjoja. Yksilötasolla parhaat sijoitukset jäivät kotijoukkueelle, mutta kokonaisuutena peli-ilta oli hyvin tasaväkinen.

Molempien joukkueiden puheet ja iloiset ilmeet kertoivat onnistuneesta illasta. Espoon Mankkaalla karasalia isännöivän Pro Carom Billiardsin tavoitteena on yhdistää lajin harrastajia pääkaupunkiseudulla sekä tarjota viihtyisät ja ihanteelliset olosuhteet lajin harrastamiseen. Siinä on HSK:laisten mielestä hyvin onnistuttu. Seuravierailu saa jatkoa ja PCB toivottaa muutkin karasta kiinnostuneet seurat ja pelaajat tervetulleiksi tutustumaan.

Teksti: Sauli Solhagen

Kuvat: Jukka Harju