Jere Virtaranta on valittu liiton maaliskuun pelaajaksi

18.4.2023

Jere Virtaranta (CCA) on valittu liiton maaliskuun pelaajaksi. Virtaranta osoitti monipuolisuuttaan voittamalla snookerin mestiskilpailun lajin erikoismiesten nenän edestä. Virtaranta pussitti viisi yli 50 pisteen breikkiä, parhaana 91. Virtarannan päälaji on poolissa, jossa hän on saavuttanut mm. lukuisia junioreiden EM mitaleita sekä viimeisimpinä yleisen sarjan joukkue SM kulta sekä 8-pallon SM hopea ja hän on poolin mestaruussarjan, FPT:n kärkipelaajia.

1. Miltä tuntui viedä mestiskisa snookerin erikoismiesten nenän edestä?
-Olenhan toki itsekin jonkin verran yhdessä vaiheessa pelannut snookeria että en ehkä asettelisi kysymystä ihan näin. Todella vähän on tosin viimeiset 3-4 vuotta tullut sitä pelattua. Tottakai voitto tuntuu todella kivalta ja kävin pari kertaa ennen kisoja pelailemassa niin peli tuntui yllättävän hyvältä nähden siihen kuinka paljon olen nyt snookeria pelannut viime aikoina niin tiesin, että hyvällä pelillä on mahdollisuus pärjätä ja oli todella kiva käydä pelaamassa ja näkemässä tuttuja.

2. Teit kisassa 20 kpl vähintään 30 pisteen breikkiä, mihin perustat breikkien rakentamisen?
-Yksinkertaisuuteen ja loogiseen pallojärjestykseen lähinnä. Koitan myös pakan hajotukset tehdä jo siinä vaiheessa, kun minulla on vielä varapunaisia irti pakasta niin pystyn samalla pelata kontrolloidusti päälle samalla kun otan muutaman punaisen taas enemmän peliin. Mutta yksinkertaisuus on sarjojen tekemisen tärkein asia loppujen lopuksi.

3. Olet pelannut snookeria ennenkin, miten vertaat lajia pooliin ja näetkö hyötyä eri lajien pelaamisesta?
-Tottakai siitä on hyötyä pelata kumpaakin lajia. Kumpikin antaa kummallekin jotain. On paljon puhetta tai jopa kinaa joskus siitä että kumpi on parempi/vaikeampi laji niin itse en ymmärrä sitä ollenkaan koska kyse on kumminkin kahdesta ihan erilaisesta pelistä niin ei niitä voi verrata keskenään ainakaan noilla kategorioilla. Tämä ainakin oma mielipide. Kumpikin ovat hyviä lajeja ja on tärkeää että biljardin pelaajat pitäisivät mahdollisimman paljon yhtä ja kannustaisivat enemmän toisiaan ihan sama mitä biljardin muotoa pelaat. Kaikki ne ovat todella hienoja lajeja.

4. Poolissa lienee päätähtäin, mitä mietit tulevista Tampereen EM kisoista?
-Juu poolilla mennään ja siinä tähtäin. On todella hienoa, että saadaan EM:t tuotua Suomeen ja todella iso hatunnosto kaikille, jotka ovat olleet mukana tällaisen järjestelyissä. Erittäin hienoa! Odotan toki kisoja ja omaa hyvää peliä koitan pelata siellä. Tiedän että jos pelaan omalla hyvällä tasolla niin pystyn siellä pärjäämään. Itsestä vain kiinni ei kenestäkään muusta.

5. Mitä mietit muutoin biljardiurasi jatkosta?
-Biljardiin tulen jatkossa panostamaan todella paljon ja syksyllä odottaa taas Amerikan reissukin. Odotan sitä todella innolla. Jatkossa olisi tavoite saada mahdollisimman paljon tukijoita jotta pääsisin pelaamaan mahdollisimman paljon ulkomaille ja siellä on tavoitteet itsellä lähivuosille.
Haluaisin vielä kiittää jokaista, joka on minua tukenut ja kannustanut tässä urani aikana! Se on ollut todella tärkeää.

Kiitos vielä myös sponsoreilleni tuesta:

-Bowling and billiard garage

-Mezz Cues

-Taom Billiards

-Vivokauppa

-Suomen Biljardimyynti

-SUUR-HELSINGIN LVI-ASENNUS OY

-Holly Case

 

Jere Virtaranta. Kuva: Heikki Laikkamaa.