Iiro Sirkiä liiton syyskuun pelaaja

24.10.2022

West Coast Snooker ry:n Iiro Sirkiä on valittu liiton syyskuun pelaajaksi.

Snookerin mestaruussarjan kauden avauskilpailussa Iiro Sirkiä päihitti ensin 8-cupissa Heikki Nivan 4-3, semeissä Esa Oikarisen 4-3 ja nappasi myös finaalissa pari erää Robin Hullilta häviten kuitenkin lopulta 2-4. Iirolla toki löytyy aiempiakin saavutuksia, mutta valinnassa painoi ehkä vähän yllätyksenä näin hyvä kauden aloitustulos.

Sirkiä aiheutti Heikki Nivalle ensimmäisen putoamisen finaalin ulkopuolelle neljään vuoteen. Kontrassa Sirkiä nousi kylmänviileästi voittoon yhdellä snookerilla noin 50 pisteen takamatkalta. 

Heti kontravoiton jälkeen Iiro Sirkiä teki Oikarista vastaan 75 pisteen sarjan. Ja kaikki tämä selkävaivaisena, hän joutui välillä kesken lyöntisarjojen venyttelemään kun selkä iski jumiin. 

1. Kauden avauskilpailusta hienosti kakkossija, miten itse sanoisit kisan kulusta?

- Ei ollut kyllä mitään odotuksia avauskisaan, koska kesäkuun EM-kisojen jälkeen tullut treenattua todella vähän. Peli kuitenkin kulki ihan mukavasti, paitsi finaalissa ei kyllä saanut lähellekään parasta peliä esitettyä. Pari hyvää kontravoittoa kuitenkin. 

2. Minkälainen historia sinulla on snookerin parissa, entä muista biljardilajeista?

- Snooker ainut laji missä olen kisannut, tarkkaa vuotta en muista koska aloitin mutta 15+ vuotta joka tapauksessa tullut pelattua, noin 10 vuotta käytyä kisoissa. Muita biljardilajeja sitten lähinnä ajanvietteenä kavereiden kanssa.

3. Minkälaiset ovat sinun harjoittelu/kilpailurutiinit, eli mihin keskityt harjoittelussa / kilpailuissa?

- Harjoittelurutiineja ei oikeastaan ole sen tarkemmin. 1-4 kertaa käyn viikossa pelaamassa, riippuen miten töiltä kerkeää. Aika usein tulee pelattua jonkun kanssa, silloin tällöin sitten yksin harjoittelua. Kilpailussakaan ei sen kummempia rutiineja ole, yrittää nauttia kisatilanteesta ja pelata järkevästi.

4. Mitkä ovat parhaimpia muistojasi snookeruraltasi?

- Ehdottomasti 2021 SM-finaali. Sen lisäksi kaikki ulkomaan kisareissut tietysti, mukavia reissuja.

5. Mitä ajattelet kuluvasta kaudesta, onko siinä erityisiä tavoitteita?

- Tämä kausi tulee olemaan aika vajaa omalta osalta kisojen suhteen, taitaa 4 tai 5 kisaa jäädä väliin muiden menojen takia. Joten ei sen suurempia tavoitteita kuin että pelaisi parasta peliä niissä kisoissa mihin pääsee osallistumaan. Toki kauden päättävä SM-kisa on aina tavoitteena pelata hyvin ja mahdolliset arvokisat myös. 

Iiro Sirkiä SM-finaalissa 2021. Kuva: Tatu Tainio.