Biljardikausi alkaa

18.8.2022

Ensimmäiset kilpailut on jo käyty ja nyt elokuun lopulla tai viimeistään syyskuun alussa pelataan ensimmäiset kisat kaikissa lajeissa. Kaudella 2022-2023 kilpailutoimintaa on edelleen varsin runsaasti tarjolla eri lajeissa ja sarjoissa, valinnan varaa siis löytyy.

Kilpailuiden suurin muutos tulee olemaan se, että vanhanaikaisesta kilpailun jury käsitteestä luovutaan kokonaan. Kilpailuissa ylin päätäntävalta on kilpailunjohtajalla tai hänen varakilpailunjohtajalle. Lisäksi kilpailuissa voi olla erikseen ylituomari ja heidän allaan eri tuomareita ja toimihenkilöitä omissa vastuutehtävissään. Jurya ei enää käytetä, vaan epäselvät tapaukset käsittelee kilpailunjohtaja, jolla on konsultaatioapunaan käytettävissä oman lajinsa lajijaostot.

Tässä on pelaajille kilpailutoiminnan ohjeita kaudelle 2022-2023 (1.7.2022 – 30.6.2023). Lisätietoa saa liitosta ja omilta lajipäälliköiltä.

Ensinnäkin kaikkien lajien kilpailukalenterit löytyvät liiton sivuilta https://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/kilpailukalenterit/

Liiton kilpailutoimintaan voivat osallistua liiton jäsenseurojen jäsenet ja kilpailuun osallistuvan on ostettava kilpailulisenssi. Lisenssien hinnat ovat samat kuin viime kaudella ja lisenssiin kuuluu automaattisesti Pohjolan tapaturmavakuutus, jonka tuoteseloste löytyy liiton sivulta. Lisenssiin kuuluu myös Biljardilehti lisenssin ostosta loppukauden ajaksi.

Lisenssit ostetaan https://info.suomisport.fi/ palvelusta. Suomisport on useiden eri urheilulajien yhteinen lisenssijärjestelmä ja sitä ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Osoitteenmuutokset päivittyvät automaattisesti Suomisportiin Postin osoitteenmuutoksen kautta.

Pelaajalla pitää olla voimassa oleva lisenssi ostettuna ennen kilpailun aloittamista. Ilman lisenssiä pelaavaa voidaan rangaista tai kilpailutulos mitätöidä.

Katso tarvittaessa lisenssivaihtoehdot liiton sivulta https://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/

Kauden alussa lisenssin oston yhteydessä voi vapaasti valita haluamansa jäsenseuran. Lisenssin oston jälkeen / ensimmäisen kilpailun jälkeen pelaaja voi tehdä yhden seurasiirron kauden aikana. Seurasiirtomaksu on 10 euroa. Ohjeet seurasiirtoon löytyy liiton sivulta.

Kilpailuilmoittautuminen tapahtuu https://www.biljardi.org/ilmoittautuminen/

Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia biljardi.org palveluun, toimi sivulla olevien ohjeiden mukaisesti. Samalla biljardi.org sivustolla on myös tulokset ja rankinglistat.

Kilpailuista ilmoitetaan edelleen myös liiton nettisivun keskustelupalstalla https://keskustelu.biljardiverkko.fi/

Kilpailujen osallistumismaksut maksetaan paikan päällä käteisellä, pyydä tarvittaessa kuitti kilpailun järjestäjältä. Tulevaisuudessa pyritään siirtämään osallistumismaksut Suomisportiin, ehkä joissain kilpailuissa sitä kokeillaan jo tämän kauden aikana. Poolin FPT sekä pyramidin mestaruussarjan pelaajille on avattu kausimaksut Suomisportin Tapahtumat osioon.

Kilpailu- ym. säännöt

Kaikkien liiton kilpailuihin osallistuvien pitää noudattaa kaikkia liiton ohjeita ja sääntöjä. Kilpailu- ja pelisäännöt, pukeutumisohjeet, kurinpitomääräykset ym. löytyvät liiton sivulta. Sääntöjen noudattamatta jättäminen tai rikkominen voi johtaa rangaistukseen liiton kurinpitomääräysten mukaisesti.

Antidopingtoiminta, eettisyys ja Reilu Peli

Kaikki liiton toiminnassa mukana olevat (SBiL lisenssipelaajat, liiton ja sen jäsenseurojen jäsenet, luottamus- ja toimihenkilöt) ovat Suomen eettisen keskuksen (SUEK) antidopingvalvonnan alla. Missä tahansa liiton kilpailussa voidaan suorittaa dopingtestejä. Samoin kaikki em. ovat velvollisia noudattamaan kaikkia SBiL:n, Olympiakomitean ja SUEK:n hyväksymiä sääntöjä, kuten Reilun Pelin säännöt, Kilpailumanipulaation ehkäiseminen, Urheilun eettisyyden noudattaminen jne. Katso tarvittaessa https://suek.fi/

Kilpailupalkinnot

Liiton kilpailuissa rahapalkinnot maksetaan palkinnon saajan (pelaajan) pankkitilille. Kilpailun järjestäjä antaa palkintolomakkeen pelaajalle, joka täyttää lomakkeen täydellisesti ja lähettää siitä kuvan (sähköpostilla tai puhelimella) liittoon heti kilpailun jälkeen. Katso täyttöohjeet tarkasti lomakkeesta. Kaikista yli 100 euron kilpailupalkinnoista liitto tekee Tulorekisteri-ilmoituksen. Pelaajan tulee tallettaa kilpailumaksulomake itsellään mahdollista myöhempää käyttöä varten (esim. verottaja).

Kilpailusta poisjäänti

Jos joudut perumaan kilpailuun osallistumisen, tee se biljardi.org palvelussa vielä ilmoittautumisajan aikana tai sen jälkeen ilmoita siitä kilpailun järjestäjälle ja liittoon heti kun mahdollista, ilmoita myös poisjäännin syy. Hyväksyttäviä syitä poisjäännille on luonnollisesti oma tai lapsen sairaus (esim. koronaoireet) tai äkillinen pakottava työeste (force majoure). Mikäli hyväksyttävää syytä ei ole, kilpailumaksu on maksettava liiton tilille 5 vrk sisällä kilpailusta, liiton sivulta löytyy tilinumero. Mikäli kilpailumaksua ei makseta 5 vrk sisällä kilpailusta eikä hyväksyttävää syytä ole, pelaaja asetetaan automaattisesti kilpailukieltoon.

Koronavirus

Koronaviruksen suhteen kannattaa edelleen olla erittäin valppaana, ettei itse tartuta virusta tai saisi tartuntaa. Kilpailuun saa osallistua vain täysin terveenä, lisäksi on suositeltavaa pitää riittäviä etäisyyksiä sekä noudattaa muitakin koronan leviämisen ehkäiseviä toimia, kuten hyvää käsihygieniaa jne.

Tässä vielä lyhyesti huomioita sujuvan kilpailun elementtejä:

  • osta lisenssi ajoissa ennen kilpailua suomisportista
  • ilmoittaudu kilpailuun biljardi.orgissa
  • tutustu lajin / kilpailun kilpailuohjekirjaan (löytyy ko. lajin nettisivulta)
  • osallistu kilpailuun vain terveenä
  • maksa osallistumismaksu
  • pukeudu, toimi ja käyttäydy kilpailu- ym. sääntöjen mukaisesti (löytyy liiton ja ko. lajin nettisivulta)
  • jos pääset palkinnoille, täytä kilpailun palkintolomake tarkasti ja palauta se liittoon heti kilpailun päätyttyä (saat lomakkeen kilpailun järjestäjältä tai tulosta liiton sivulta)
  • jos joudut perumaan kilpailuun osallistumisen, tee se biljardi.org palvelussa tai ilmoita siitä heti kilpailun järjestäjälle ja liittoon

Otathan heti yhteyttä liittoon tai omaan lajipäällikköön, mikäli ilmenee jotain kysyttävää.

Mukavaa kilpailukauden alkua!

Terveisin

Markku Ryytty

Toiminnanjohtaja

0400638706

Suomen Biljardiliitto ry

Valimotie 10

00380 Helsinki

www.sbil.fi