Petri Makkonen jälleen taitavin Mapon Finnish Pool Tourilla

3.4.2022

Makkonen ja Laaksonen
Makkonen ja Laaksonen

Finaali: Petri Makkonen – Kim Laaksonen 8 - 6

Poolbiljardin kärkisarjan (Mapon Finnish Pool Tour) kauden kolmas osakilpailu pelattiin 2.-3.4.2022 Hyvinkäällä. Musta Kasi biljardisalilla pelatussa kilpailussa lajina oli 9-pallo.

Petri Makkonen lähti kilpailuun suurimpana ennakkosuosikkikina. Hyvinkääläinen on Suomen rankingin ykköspelaaja ja oli voittanut jo kauden kaksi aiempaa tourin osakilpailua. Lisäksi Makkonen voitti pari viikkoa sitten 8-pallon Suomen mestaruuden näytöstyyliin. Makkonen pelasikin itsensä jälleen finaaliin, jossa hän kohtasi huippuiskussa oleva Kim Laaksosen. Finaalin alussa näytti jo siltä, että Laaksonen menee täysin menoaan pelaten täydellistä peliä. Makkonen oli jo 2 – 5 tappiolla ennen nousua tasoihin 5 – 5. Tämän jälkeen ottelu olikin upeaa draamaa, jonka Makkonen vei lopulta erin 8 – 6. Kolmannet sijat Jani Siekkiselle ja Nico Granatille.

Kaiken kaikkiaan finaali oli todella hyvätasoinen ja Makkosen onkin hyvä matkata ensi viikolla Englantiin 9-pallon MM-kilpailuihin yhdessä Mika Immosen, Casper Matikaisen ja Jani Uskin kanssa.

-Tuloksellisesti menee ihan kivasti ja olen paljon pelannut ja treenannut. Kiva että se tulee tulosten muodossa takaisinkin. Tiukoissa paikossa on pallo pyörinyt ihan kivasti, eikä se aina välttämättä niin aina mene.

-MM-kisat on tietysti taas steppi ylöspäin muista turnauksista ylöspäin. Tulokset on hyviä ja peli kulkee, niin ei ole siinä mielessä mitään mietteitä etteikö pystyisi pärjäämään.

 

Kim Laaksonen oli myös finaalissa todella hyvässä iskussa, mutta sitten peli kääntyi vastustajalle.

-Jotenkin vaan ehkä rupesin huolimattomaksi ja muutama huono pyörähdys. Löin mielestäni vain kaksi palloa ohi ja Petu ei lyönyt yhtään, siihen se varmaan ratkesi.

Tulosluettelo: https://www.biljardi.org/1017/tulosluettelo.php?kilpailu=1017

 

Mapon Finnish Pool Tour jatkuu Jyväskylässä 23.-24.4.2022.