Sari Laitinen helmikuun pelaaja

10.4.2024

Vantaalainen ja My Pool Team seuraa edustava Sari Laitinen on valittu liiton helmikuun pelaajaksi. Laitinen pelasi hienosti poolin Euro Tour osakilpailussa Tallinnassa sijoittuen 9. sijalle ja ainoana suomalaispelaajana 16 parhaan joukkoon.

1. Miten arvioisit Tallinnan Euro Tour kisaasi kokonaisuutena?

- On tosi hienoa, että Euro Tour osakilpailu saatiin järjestettyä Tallinnaan. Kalev sport hallissa on loistavat olosuhteet, uudet pöydät. Helpottaa myös sen osalta osallistumista, kun matkakustannukset ovat maltilliset. Tämän vuoden Tallinnan kisassa harmillisesti tuli suomalainen ensimmäisenä vastaan, eihän sille mitään mahda ja pitää unohtaa ystävyyssuhteet ja keskittyä peliin. Aluksi olin ihan hukassa, mutta myöhemmin pääsin peliin kiinni. 

Grintsukia vastaan oli haasteita ratkaisupalloissa jo pelkästään jännityksen vuoksi. 

Vastustaja pääsi kontraan, omien virheideni kautta. Siinä viimeisessä erässä en oikeastaan ajatellut voittamista tai häviämistä, pääsin flow tilaan joka auttoi mut voittoon ja sain tehtyä siihen hyvän putsin. 

Oli upeaa huomata, että pystyy suorittamaan sellaisia lyöntejä painetilanteessa ja lopulta voittamaan pelejä. 

Mahtava kisa kaiken kaikkiaan ja toivotaan että saisimme Suomeen Euro Tour kisan, mutta jos se ei järjesty niin toivottavasti se olisi Tallinnassa.

2. Mikä ratkaisi 16 cupissa ottelun Puolan Zalewskalle (3-7)?

- Zalewska on ammattitason pelaaja ja hän ei tainnut montaa palloa ohi lyödä. Kyllä se treenin ja kokemuksen määrä huokui hänen tekemisestään. Oli upeaa pelata häntä vastaan ja toivottavasti joskus voisin antaa painetta hänelle. 

3. Olet pelannut nyt kaksi ET kilpailua parin viime vuoden aikana, miten jatkossa ET kisat sopii kalenteriisi?

- Olen pelannut 3 kertaa Euro tourilla, 2 kertaa Tallinnassa ja kerran Tampereella. 

Toukokuussa en pääse Euro Tourille, koska olen sillon jenkeissä pelaamassa. Pyrin osallistumaan elokuussa Trevison kisaan ja mahdollisuuksien mukaan kiertämään niitä aktiivisesti, mikäli taloudellinen tilanne sen mahdollistaa. 

4. Entä kotimaan kilpailut, onko niihin erityistä tavoitetta tuloksellisesti?

- Kotimaassa pyrin pelaamaan kaikki naisten sarjan kilpailut, jos mahdollista 1-2 divarin kilpailut , sekä yleisen sarjan SM kisat. 

Naisten sarjassa tavoitteena olisi päästä rg listalla siihen pisteeseen että se mahdollistaisi paikan EM edustusjoukkueessa ja tietysti tavoitteena on voittaa henkilökohtainen SM kulta. 

5. Onko jotain pelillisiä osa-alueita, joihin haluaisit saada kehitystä omassa pelaamisessasi?

- Treenaamisessa on moniakin osa-alueita joita tulisi kehittää jotta voisin pärjätä paremmin niin kotimaassa kuin kansainvälisissä kisoissa. 

Mulla kun on toi silmäproteesi niin haasteet on hieman erilaisia kuin muilla pelaajilla. Syvyysnäköä ei ole ja kaikki siihen liittyvät jutut pitää opetella. En kuitenkaan pidä sitä esteenä harjoituksille. 

 

Sari Laitinen. Kuva: EPBF.