Poolin Euro Tour Tampere Open 27.-29.5.2023

29.5.2023

9-pallossa miesten Euro Tour Tampere Openin voittoon pelasi Puolan Mieszko Fortuński. Voitto oli hänen ensimmäisensä Euro Tourilla sitten vuoden 2016. Puolalainen pelasi heti alusta asti sangen tehokkaasti ja eteni selkeässä johdossa voittoon 9-5 Hollannin Marc Bijsterboschista. Fortuński kuittasi voitolla itselleen 6000€ voittopotin. Semifinaaleihin asti pelasivat Portugalin Joao Grilo ja Espoon Casper Matikaisenkin puolivälierissä pudottanut Espanjan Francisco Diaz-Pizarro.

Miesten Euro Tour Tampere Open lopputulokset

Aikaisemmin päivällä naisten osakipailun voittoon pelasi Turkin Eyllul Kibarogly joka voitti jännittävässä finaalissa Saksan Veronica Ivanovskaian vasta ratkaisuerän jälkeen lukemin 7-6 oltuaan finaalissa häviöllä 0-3 ja 5-6. Saksan Melanie Suessenguth ja Puolan Monika Zabek nappasivat semifinaalipaikat itselleen.

Naisten Euro Tour Tampere Open lopputulokset

Casper Matikainen oli miesten turnauksen paras suomalainen. Espoolainen hävisi puolivälierissä Espanjan Francisco Diaz-Pizarrolle erin 5-9 harmittellen hieman heikkoa peliään puolivälierässä. Matikainen oli kaiken kaikkiaan turnauksessa muuten todella hyvässä iskussa voittaen aiemmin mm. vuoden 2022 10-pallon maailmanmestarin, Puolan Wojciech Szewczykin.
kuva: EPBF

Mika Immonen pelasi itsensä myös alkukierroksilta 32 pelaajan cupiin. Immonen voitti pudotuspeleissä ensimmäisen ottelun erin 9 – 8. Poolbiljardin ”Icemanin” matka katkesi kuitenkin tällä kertaa 16:sta joukossa, häviten toisen ottelunsa Espanjan Iker Andoni Echeverrialle erin 7 – 9.
kuva: EPBF

Myös kotikentällään kilpaillut Aki Heiskanen pelasi itsensä 32 parhaan joukkoon. Tappio tuli kuitenkin cupin ensimmäisellä kierroksella Saksan Stefan Kasperille selkein 2 – 9 lukemin.
kuva: EPBF

Naisten sarjassa paras suomalainen oli Miia Virtanen. Turkulainen sijoittui hienosti viidenneksi. Myös Johanna Vartiainen ja Sari Laitinen selviytyvät 16 cupiin, mutta hävisivät ensimmäisen kierroksen ottelunsa.
kuva: EPBF

9-pallon EuroTourin osakilpailu on siis päättynyt. Reeliven kattavien Live Streamien lisäksi myös  Yle Areena näytti miesten sarjan finaalin tänään illalla. Poolbiljardi ei kuitenkaan tältä erää pääty tähän, vaan Tampereen Urheilu- ja Messukeskus toimii myös 1.6. alkavien EM-kilpailuiden näyttämönä. EM-kilpailuissa ovat mukana mm. Mika Immonen ja kaikkien aikojen paras pyörätuolibiljardin pelaaja Jouni Tähti.

Tommi Lamminaho
turnauksen johtaja / pääkoordinaattori (040 829 5494), tommi.lamminaho@gmail.com