Nuorisotalojen 9-pallo SM kilpailu

8.4.2024

Tampereen Galaxie Centerissä pelattiin jälleen perinteinen nuorisotalojen joukkueturnaus, jossa näin keväisin on vuorossa 9-pallo. Turnauksessa pelattiin kolme eri sarjaa; 2006 ja myöhemmin syntyneet, 2009 sekä tytöt. Mukana oli ilahduttavasti lähes maksimimäärä osallistuvia joukkueita, yhteensä 23.

2006 sarjan mestaruuteen pelasi Nokian 9-Team, joka kukisti finaalissa Espoon Leppävaaran otteluvoitoin 3-0. Erävoitot menivät nokialaisille 9-4 joista kaksi ottelua päättyi mestareille vain yhden erän marginaalilla. SM pronssimitalit saivat helsinkiläiset Suutarilan ja Tapulin 1 joukkueet.

2009 sarjassa käytiin todella tasainen ja jännittävä finaali taitavien pelaajien kesken. Vastakkain olivat Keuruun nuorisotalon sekä tamperelaisen Pool Room:n pelaajat. Lopulta Pool Room otti kirkkaimmat mitalit ja isoimman voittopokaalin kotiin otteluvoitoin 3-0. Tässäkin finaalissa kaksi peliä päättyi niukasti erin 3-2 tamperelaisille, erät yhteensä 9-5. SM pronssimitaleista toiset matkasivat Hyvinkäälle sen 1-joukkueen ja toiset Espooseen Järvenperän 2-joukkueen mukana.

Tyttöjoukkueita oli turnauksessa mukana neljä, joista kaksi Orivedeltä (OrivesiLove ja OriHevoset) sekä Espoon Järvenperän ja Vantaan Martinlaakson joukkueet. Alkusarjan jälkeen, kun kaikki joukkueet olivat kohdanneet toisensa kerran, Martinlaakson joukkueella oli paras tilasto yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä. Tyttöjoukkueissa oli vain kaksi pelaajaa ja ottelut pelattiin kahden erän mittaisina. OrivesiLove oli seuraavaksi paras, joten nämä kaksi joukkuetta pelasivat vielä ratkaisevan finaalin. Mestaruutta jouduttiin ratkomaan lopulta ”rankkareilla”, koska kaksi ottelua päättyi ristiin samoin 3-1 ja 1-3 lukemin. Rankkarissa lyötiin aloituspäädystä 9-palloa pisteeltä ja sen selvitti ensin pussiin OrivesiLove joukkueen pelaaja, kun muut siinä epäonnistuivat. Näin mestaruuteen OrivesiLove, SM hopeaa Martinlaakso ja  pronssimitalit saivat Järvenperä ja OriHevoset.

Kiitos taas kaikille nuorille ja ohjaajille mukana olosta sekä Galaxielle mahtavista olosuhteista ja Ylimäen Ollille asiantuntevasta kisanvedosta.

 

Tulokset:

2006 pojat/seka

1. 9-Team, Nokia

2. Leppävaara, Espoo

3. Suutarila, Helsinki

3. Tapuli 1, Helsinki

5-6. Martinlaakso, Vantaa

5-6. Tapuli 2, Helsinki

7-9.  Tattis, Helsinki

7-9. Jakomäki, Helsinki

7-9. Hyvinkää

 

2009 pojat / seka

1. Pool Room, Tampere

2. Keuruu

3. Järvenperä 2, Espoo

3. Hyvinkää 1

5-6. Pähkinärinne, Vantaa

5-6. Järvenperä 1, Espoo

8-10. Soukka 1, Espoo

8-10. Hyvinkää 2

8-10. Villasukkagang, Orivesi

 

Tytöt

1. OrivesiLove, Orivesi

2. Martinlaakso, Vantaa

3. Järvenperä, Espoo

3. OriHevoset, Orivesin

 

Tampereen Pool Room joukkue voitti sarjan 2009 ja myöhemmin syntyneiden SM kultaa. Joukkueen johtaja Mika Salonen toinen oikealta. Kuva: Kai Aarikka.
Keuruun joukkueelle SM hopeaa 2009 sarjassa.
Espoon Järvenperän 2-joukkue sai 2009 sarjan SM pronssia.
Hyvinkään 1-joukkueelle 2009 sarjan SM pronssimitalit.
Nokian 9-Team otti sarjassa 2006 Suomen mestaruuden.
Espoon Leppävaara saavutti SM hopeaa sarjassa 2006.
Suutarilan joukkue Helsingistä sai SM pronssimitalit 2006 sarjassa.
Helsingistä Tapuli 1-joukkue otti SM pronssia 2006 sarjassa.
Oriveden OrivesiLove saavutti tyttöjoukkueiden Suomen mestaruuden.
Vantaan Martinlaaksolle SM hopeaa tyttöjen sarjassa.
OriHevoset Orivedeltä sai tyttöjen sarjan SM pronssia.
Järvenperän tyttöjoukkue Espoosta sai SM pronssimitalit.