Huhtikuun pelaaja Juho Teittinen

17.5.2024

Biljardiliiton huhtikuun pelaajaksi on valittu Lappeenrannan Fouli Billiard Teamia edustava Juho Teittinen. 18-vuotias nuorukainen voitti Finnish Pool Tourin RG4 osakilpailun Vaasassa 6-7.4.2024.

1. Juho, miten turnaus meni kokonaisuutena, mihin olit erityisen tyytyväinen?

- Ensimmäinen peli oli osittain takkuista, mutta sen jälkeen tuntui menevän jokaisessa pelissä edellistä paremmin. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että pystyin pelaamaan myös paineiden alla erittäin hyvin.

2. Onko sinulla jotain erityisiä tapoja valmistautua turnauksiin ja miten saat niissä itsestäsi parhaan terän irti?

- Valmistaudun turnauksiin treenaamalla enemmän turnauksen lähestyessä. Turnauksissa ajattelen jokaista peliä erikseen, jolloin on helpompi keskittyä pelaamiseen, ja silloin myös tuntuu tulevan hyviä tuloksia.

3. Kuinka paljon käytät aikaasi biljardiin ja miten se jakautuu harjoitteluun ja kilpailuihin?

- Käyn treenaamassa biljardia yleensä 1-3 kertaa viikossa, kisojen lähestyessä lähes joka päivä. Kerralla tulee pelattua noin 1,5-2 tuntia. Kilpailuihin ei mene paljoa aikaa, koska niitä on melko harvoin, enkä käy usein ulkomailla pelaamassa.

4.  Mikä on omasta mielestäsi parhaimmat osa-alueesi biljardissa ja missä olisi eniten parannettavaa?

- Olen mielestäni hyvä hallitsemaan kiven liikkeitä ja pelaamaan päällevetoja. Eniten parannettavaa on aloituslyönneissä ja pitkissä alapallolyönneissä.

5. Osallistut kesällä junioreiden EM kilpailuun, oletko miettinyt sen tavoitteita tai unelmia?

- Tavoitteena olisi saada ainakin yksi mitali tai vähintäänkin pelata tasaisen hyvää peliä, unelmana on tietysti voittaa kultaa jostain lajista.

Juho Teittinen