Jouni Tähti putosi jatkosta MM kisassa

10.11.2017

Jiuni Tähti ja Harald Fink (AUT)
Jiuni Tähti ja Harald Fink (AUT)
Team GBR
Team GBR
Henrik Larsson (SWE)
Henrik Larsson (SWE)
Kurt Deklerck (BEL)
Kurt Deklerck (BEL)
Jouni Tähti
Jouni Tähti
Wei Te Cheng (TPE)
Wei Te Cheng (TPE)
Matt Duffy (GBR)
Matt Duffy (GBR)
Robert Calderon (USA)
Robert Calderon (USA)
Fred Dinsmore (IRL)
Fred Dinsmore (IRL)
Jouni Tähti
Jouni Tähti
Anthony Southern (GBR)
Anthony Southern (GBR)
Pirkka Korpisaari toimi tuomarina
Pirkka Korpisaari toimi tuomarina
Roy Kimberley (GBR)
Roy Kimberley (GBR)

Jouni Tähti koki tappion pyörätuolibiljardin 9-pallo MM kisassa Fred Dinsmorelle (IRL) 6-7 ja putosi jatkosta

Pyörätuolibiljardin 9-pallo MM 9-11.11.2017 Tampere

Toinen kilpailupäivä, perjantain otteluita

Perjantaiaamun ensimmäisissä otteluissa olivat torstaina häviäjien puolelle kaaviota joutuneet pelaajat. Jouni Tähti sai vastaansa Itävallan Harald Finkin, Norjan Kim-Ronny Nygård otti mittaa Irlannin Fred Dinsmoresta, Iso-Britannian Matt Duffy taisteli Taiwanin Wei Te Chengin ja USA:n Robert Calderon Iso-Britannian Daniel Leen kanssa.

Lee esitti ottelussa erinomaisia otteita ja murskasi nopeasti Calderonin tylysti 7-0 jatkaen seuraavalle kierrokselle.  

– Minulla oli paljon tuuria tänään, mutta sitäkin tarvitaan, sanoi iloinen Daniel Lee ottelun jälkeen. Numerot eivät aina kerro koko totuutta, etenkin tässä ysipallossa myös tuurilla voi olla iso osuus, kertasi Lee pelin jälkeen.

Myös Fred Dinsmore jatkoi eteenpäin, vaikka norjalainen viikinki Kim-Ronny Nygård antoi hänelle oivan vastuksen, tulos 7-3.

- En ollut aivan terävimmilläni tänään, mutta en sentään hävinnyt nollille, sanoi Nygård ymmärrettävästi hieman pahoillaan esityksestään.

Suomen mitalitoivo, Jouni Tähti, sai ottelun loppua kohden tarkkuutta lyönteihinsä ottaen jatkopaikan antaen Harald Finkille vain yhden erän.

Aamun viimeinen ottelu meni tiukille aina kontraerään saakka. Alkuun näytti, että Taiwanin Wei Te Cheng menee menojaan hänen ollessa jo 5-1 johdossa Iso-Britannian Matt Duffya vastaan. Britti ei kuitenkaan antanut periksi vaan kampesi itsensä aina 6-6 tasatilanteeseen. Eikä sekään riittänyt vaan Duffy pussitti viimeisen ysin voittaen ottelun 7-6.

Seuraavalla kierroksella tulivat mukaan myös voittajien puolen pelaajat panoksena paikka suoraan mitalipeleihin neljän parhaan pelaajan joukkoon. Nämä ottelut koostuivat parivaljakoista Henrik Larsson (SWE) ja Kurt Deklerck (BEL) sekä brittiläisten kamppailusta Roy Kimberley (GBR) vastaan Anthony Southern (GBR). Samaan aikaan pelasivat myös edellisen loserpuolen voittajat, eli Jouni Tähti (FIN) kohtasi Fred Dinsmoren (IRL) ja Daniel Lee (GBR) pelasi maanmiestään skotti Matt Duffya (GBR) vastaan.

Nämä kahdeksan pelaajaa olivat siis vielä kilpailussa mukana, muiden joutuessa seuraamaan kilpailua vain katsomon puolelta. Jouni Tähden ottelu ei alkanut kovin hyvin Dinsmoren hallitessa ottelua jo 3-0. Samoin ehkä hieman yllättäen Kurt Deklerck vei myös omaa otteluaan johtaen 3-0 hallitsevaa maailmanmestari Henrik Larssonia vastaan.

Myös Daniel Lee jatkoi vahvaa esiintymistään johtaen selkeästi 4-1 Matt Duffya vastaan. Samaan aikaan brittikaverusten Roy Kimberleyn ja Anthony Southernin kamppailu eteni tasaisemmin 2-1 tilanteessa Southernin hyväksi.

Lee jatkoi samaan tyyliin loppuun saakka ottaen selvän 7-4 voiton Duffysta. Leellä oli jo mahdollisuus poikkaista ottelu jo pari erää aikaisemmin, mutta silloin ysin pussituksen kanssa valkoinen lyöntipallo jatkoi matkaansa pussin pohjalle.

Belgialainen Deklerck oli itsevarma ja otti arvokkaan ja myös yllättävän selkeän 7-2 voiton Larssonista varmistaen samalla itselleen MM mitalin, jonka väri selviää lauantain otteluissa.

- Kyllä oli hieno tunne kohdata ja lopulta voittaa Henrik Larsson. Hän on kuitenkin maailman ehdotonta huippua pyörätuolibiljardissa. En ole päässyt ihan niin paljoa harjoittelemaan kuin olisin halunnut. Aina voi toivoa mitalia ennen turnauksen alkua, mutta en mieti sitä turhaa ennen kuin pelit on pelattu loppuun saakka, sanoi tyytyväinen MM mitalisti Kurt Deklerck. Olen tyytyväinen pronssimitaliin, mutta minulta puuttuu vielä 9-pallon MM kulta, joten tottahan se olisi upeata voittaa vaikka en siitä paineita otakaan. Tapahtuma on ollut tähän saakka aivan loistava kokemus ja on sitä varmasti loppuun saakka, totesi belgialainen lopuksi.

Jouni Tähden kohtaloksi tuli putoaminen Fred Dinsmoren voittaessa lopulta ottelun kontraerässä 7-6. Molemmat pelaajat tuskailivat pitkin ottelua pallojen jäädessä usein juuri sinne mihin niiden ei olisi pitänyt jäädä. Dinsmore antoi Jounille muutaman erän lähes lahjaksi, mutta nekään eivät Tähdelle riittäneet vaikka kontraerään vielä pääsikin. Siinäkin Jounilla oli oma paikkansa, mutta ei vaan tällä kertaa riittänyt. Jouni Tähden lopullinen sijoitus 7.

- Nyt kyllä potuttaa todella paljon, jostain syystä en nähnyt palloja kunnolla ja meni ihan mettään koko kisa, harmitteli Jouni Tähti tappio-ottelun jälkeen. Kilpailuolosuhteet olivat hyvät vaikka pöytien kanssa olikin vähän epävarmuutta. Kunto ei ole ollut viime aikoina aivan parhaimmillaan, joten tämä on siihen nähden oikea tulos, analysoi Tähti tilannettaan.

Brittiläisten kohtaamisen vei lopulta Roy Kimberley niukasti erin 7-6. Roy sai vielä mahdollisuuden Southernin epäonnistumisen jälkeen ja se takasi Roylle MM mitalin.

- Luulin jo että häviän ottelun, mutta sain toisen mahdollisuuden, joka tuotti tulosta. Pelipaikka on aivan loistava ja pelipöydät hyvät vaikkakin nopeat, kiitos jo nyt järjestäjille. Odotan innolla huomisia mitalipelejä, totesi Roy Kimberley lyhyesti pelin jälkeen.

Kahdesta viimeisestä semifinaalipaikasta taistelivat vielä perjantain iltapäivän viimeisissä peleissä parivaljakot Henrik Larsson ja Fred Dinsmore sekä Daniel Lee ja Anthony Southern.

Semifinaaliparit:

Kurt Deklerck (BEL) – Daniel Lee (GBR)

Roy Kimberley (GBR) – Fred Dinsmore (IRL)