Jani Kananen tammikuun pelaaja

3.3.2020

Jani Kananen
Jani Kananen

Liiton tammikuun pelaajaksi on valittu Jani Kananen (Tampereen Snookerseura), joka saavutti snookerin PM kultaa Tanskassa, voittamalla jännittävän finaalin katkaisuerässä hallitsevan mestarin Daniel Kandin.

1. Miltä tuntui PM kulta tiukan ottelun jälkeen?

- Olo oli tyhjä ja häkeltynyt. Olin niin keskittynyt matsiin, etten eka tajunnut koko tilannetta. Tottakai myöhemmin mestaruus maistui todella hyvältä. Meillä oli hyvä joukkue kisoissa.

2. Kertaa vielä finaalin ratkaisuhetket?

- Molemmat pelasivat todella avointa peliä ja paikkoja oli puolin ja toisin. Kolme freimiä meni mulle pinkillä/mustalla. Tällä kertaa pitkät pallot putosivat tiukoissa paikoissa.

3. Voitit viime keväänä urasi ensimmäisen SM mitalin ja samalla ensimmäisen turnausvoiton. Nyt tuli jo PM kultaa. Mitä olet tehnyt viimeisen vuoden aikana, että tulos on näin nousujohteista?

- Uskoo omaan peliin ja tyhjentää pään ylimääräisistä ajatuksista. Myöskin pari uutta juttua pre shot -rutiiniin ovat pitäneet pelin kasassa. Kuitenkin on vielä paljon tekemistä, koska esimerkiksi kauden rankingkilpailut eivät ole menneet hyvin.

4. Onko erityisiä tavoitteita tulevaisuuteen?

- SM-alkukilpailu seuraavaksi. En tee suunnitelmia kauhean pitkälle vaan enemmänkin keskityn seuraavaan kisaan. Tottakai kansainväliset kilpailut kiinnostavat joka vuosi.

5. SM ja PM kullan jälkeen pitäisi tulla seuraavaksi järjestyksessä EM kultaa?

- Hehehe. Ikämiesten EM-kisat ovat Moskovassa kesäkuussa. Aika näyttää..