Kim Auvinen on valittu maaliskuun pelaajaksi

20.5.2019

Kim Auvinen
Kim Auvinen

Kotkalainen Kim Auvinen (KaKa) on valittu liiton maaliskuun pelaajaksi. Inkeroisten kaisaranking kisassa Kim Auvinen paukutti hurjia sarjoja tauluun pitkin kisaa ja voitti lopulta koko kisan. Kim on menestynyt aikaisemminkin, voittaen mm. kerran kaisan SM kultaa. Auvinen on erinomainen esikuva biljardin parissa, ollen aina viimeisen päälle herrasmies.

1. Mikä oli Anjalankosken turnausvoittosi resepti?

- Oli rento pelata Anjalankoskella, jotenkin paineettomasti. Pysty nauttimaan pelaamisesta. Sekä tietysti on pitänyt yllä säännöllistä harjoittelua hieman.

2. Olet pelannut pitkään ja voittanut yleisen sarjan SM kultaa jo 20 vuotta sitten, miten kaisa on muuttunut tänä aikana?

- Minusta Kaisasta on tullut aggressiivisempaa. Peli on helpottunut pussittamisen osalta ja tuntuu ainakin, että pidemmät sarjat syntyvät helpommin kuin ennen. Pöytien ja pallojen jonkinlainen standartisointihan tähän lienee suurin syy. Yksittäinen peli on nykyään helpompi hävitä ?.

3. Mitä biljardi on antanut sinulle?

- Saan biliksen ääressä ajatukset tehokkaasti muista arkisen elämän asioista. Olen myös saanut tavata tosi monia hienoja ihmisiä pöydän äärellä ja sen ulkopuolella.

4. Miksi olet valinnut kaisan lajiksesi, entä miten muut biljardilajit kiinnostavat?

- Kaisa nyt on semmoinen laji biljardissa, jossa pystyy menestymään kohtuullisesti vähemmälläkin pelaamisella. Se on myös riittävän haastavaa pelillisesti. Snookeria on kyllä kiva pelata aina silloin tällöin, mutta siinä turhautuminen tulee suht’ nopeasti. Ainahan bilistä on mukava pelata.

5. Mikä on mieleenpainuvin muistosi biljardista?

- Monia hyviä muistoja on, mutta ehkäpä se kirvelevin osuu snooker uralle pääsystä EM-kisoihin, kun ratkaisu meni viimeiseen mustaan, jonka vastustaja upotti erittäin vaativasta paikasta. Tietysti sitä muistaa SM-Kaisa kullan viimeisen pallon?.