Tuure Lappalainen lokakuun pelaaja

16.11.2018

Tuure Lappalainen. Kuva: Martti Komulainen
Tuure Lappalainen. Kuva: Martti Komulainen

Nuori turkulainen snookerpelaaja Tuure Lappalainen (ABTku) on valittu liiton lokakuun pelaajaksi. Vasta 16-vuotias nuorukainen on tehnyt kovia tuloksia snookerin mestaruussarjassa. Tuoreimpana saavutuksena 6Reds SM hopea. Lappalainen on tällä hetkellä toisena rankinglistalla.

1. Olet päässyt nopeasti Suomen snookerin kärkeen. Miten se on ollut mahdollista?

- Suomessa kärkiporukka on melko pieni. Olen asettanut itselleni tavoitteita ja treenannut saavuttaakseni ne. Uran alussa Juho Uusipere oli tärkeässä roolissa valmentamassa minua ja veljeäni Eelistä. Aurabiljardin Marke ja Marko tukevat uraani monella tavalla, heille suuri kiitos! Ulkomaan kisamatkojen osalta TS Poolin, SBILin ja Lactoprotin tuki on ollut tärkeää.

 

2. Sait 6reds SM kilpailussa hopeaa, kerro tärkeimmät kohdat omista otteluistasi?

- Eka matsi Silvoa vastaan tuntui todella vaikealta eikä peli lähtenyt kulkemaan, silti tärkeä 3-2 voitto. Lauantain tokassa pelissä Häkkistä vastaan peli tuntui jo paremmalta ja sen voitin 4-2. Last 16 -cupissa Savista vastaan hävisin kaikki kolme ekaa erää niukasti ja olin jo 0-3 tappiolla, mutta hyvien putsien ansiosta kiipesin erä kerrallaan kohti 4-3 voittoa (toivottavasti kiva kilpakumppani Savis palaa snookerkentille). Tolvasta vastaan peli kulki ihan hyvin ja sen matsin voitolla pääsin jo semeihin. Semissä Napparia vastaan peli taas takkuili, mutta sain kuitenkin painettua parin hyvän breikin turvin itseni 5-3 voitolla finaaliin. Finaalin alussa sain rankaistua hyvällä prosentilla Heikin virheistä ja pääsin 4-2 johtoon. Heikki sai jäädytettyä pelin erinomaisilla seifteillä eikä oma puhti riittänyt enää voittamaan eriä vähäisistä paikoista, lopulta tappio 4-6 luvuin.

 

3. Eroaako 6reds normaalista pelistä muuten kuin pallojen määrässä? Onko sinulla siihen oma strategia?

- Virheiden merkitys on 6redsissä suurempi kuin täydellä pakalla. Ainakin tekemieni breikkien perusteella laji sopii itselleni hyvin, mutta mitään erityistä taktiikkaa ei mulla ollut.

 

4. Olet jo nuoresta iästä pelannut useissa kansainvälisissä kilpailuissa. Mikä niissä on parasta ja mitä hyötyä olet niistä saanut?

- Parasta kv-kisoissa on saada uusia kovia vastustajia. Sieltä saa runsaasti kokemusta ja myös näkee missä kulkee kärjen taso Euroopassa ja maailmalla.

 

5. Minkälaisia kilpailu- ja harjoittelusuunnitelmia sinulla on lähivuosille?

- Tarkoituksena on jatkaa tavoitteellista ja kovaa treeniä. Pidän hyvää fyysistä kuntoa tärkeänä ja itse pystyn sitä puolta treenaamaan nyt myös kouluajalla, kun olen Kerttulin lukion urheilulinjalla. Lukioni mahdollistaa hyvin myös kaikki mahdolliset kisamatkat. Kansainvälisten juniorikisojen lisäksi lähivuosien tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Suomen rankingkärjessä. Seuraavaksi kisakalenterissani on joulukuun mestiksen lisäksi miesten PM-kisat Tukholmassa tammikuussa ja ainakin junnujen EM-kisat Israelissa helmikuussa.