Lokakuun pelaaja Jani Siekkinen, Broadway Billiards

11.11.2013

Jani Siekkinen
Jani Siekkinen
Jani Siekkinen. Kuva: EPBF/AMM
Jani Siekkinen. Kuva: EPBF/AMM
Jani Siekkinen. Kuva: EPBF/AMM
Jani Siekkinen. Kuva: EPBF/AMM
Jani Siekkinen. Kuva: EPBF/AMM
Jani Siekkinen. Kuva: EPBF/AMM
Jani Siekkinen. Kuva: EPBF/AMM
Jani Siekkinen. Kuva: EPBF/AMM

Poolin mestaruussarjan lokakuun osakilpailun ensimmäisen kerran urallaan voittanut Jani Siekkinen on valittu liiton lokakuun pelaajaksi.

Siekkinen on tunnettu ahkerasta ja säännöllisestä harjoittelusta. Siekkinen on myös hankkinut määrätietoisesti kovaa kilpailukokemusta poolin Euro Tour kilpailuista.

Lokakuun pelaaja Jani Siekkinen

1. Uran ensimmäinen mestiksen RG voitto, minkälaisia ajatuksia siitä?

Tottakai uran ensimmäinen RG voitto tuntuu todella hienolta. Tämä on ollut yksi tavoitteistani jo pitkään ja olen tehnyt todella paljon määrätietoista työtä tämän saavutuksen eteen.

2. Olet harjoitellut pitkäjänteisesti, mitä harjoittelu sinulle merkitsee?

Harjoittelun merkitys on itselleni todella suuri, koska olen pelaajana sellainen joka tarvitsee paljon toistoja. Harjoittelu on myös itselle todella mielekästä ja pystyn pitkiäkin harjoitustunteja tekemään. Harjoittelu on mielestäni myös ainut oikea tapa hallita pelin monimuotoisuutta paremmin ja olla monella osa-alueella hyvä. Harjoittelukokonaisuuteeni kuuluu myös fysiikan harjoittelu, eli kuntosalilla käyminen ja juoksu.

3. Minkälainen on sinun pelaamisen ja harjoittelun suhde?

Kuten aikaisemmin mainitsin niin harjoittelen kohtalaisen paljon. Tosin olen nykyään vähän koittanut vähentää määrää ja parantaa laatua. Yksinharjoittelua minulla on n. 20 tuntia/viikko ja siihen päälle pyrin pelaamaan yhdet viikkokisat, sekä olen käytännössä joka viikonloppu joissain kisoissa. Treenaan läpi vuoden kilpailukausien (Maailma ja Suomi) päällekkäisyyksien takia ja näin olleen pelaan n. 45 kisaa vuodessa. Käyn myös 4 kertaa viikossa kuntosalilla, sekä pyrin juoksemaan mahdollisuuksien mukaan. Vuodessa pidän noin 3 viikkoa kokonaan lomaa biljardista.

4. Mitkä ovat poolbiljardin vahvuutesi ja heikkoutesi?

Itse laskisin vahvuuksiini hyvän lyöntitekniikan, sekä hyvän lyöntivalikoiman. Olen myös hyvä tekemään nousuja takaa-ajo asemasta, sekä voittamaan tiukkoja pelejä viimeisissä erissä. Olen myös hyvässä fyysisessä kunnossa, joka auttaa pitkissä kilpailupäivissä sekä turnauksissa todella paljon. Heikkoudeksi pelissäni nimeäisin maskitilanteiden purkamiset niin, että saisin aina haluamani tuloksen siitä aikaiseksi.

5. Tavoitteet tälle kaudelle?

Yritän pelata mahdollisimman tasaisen kauden niin Suomessa, kuin Euroopassakin. Pyrin tekemään realistiset tavoitteet jokaiselle kaudelle, sekä pidemmän tähtäimen tavoitteita ja saavuttaa niitä parhaani mukaan. Yksi tavoite olisi päästä EM-kilpailuihin edustamaan Suomea, sekä nousta Euroopan rankingissa 30 joukkoon ja pitää sijoitukseni suomessa 10 parhaan joukossa ja nousta tasaisesti kohti Top 5. Tavoitteideni saavuttamisessa minua auttavat todella paljon Jasalste Oy, KSF Finland, Suomen Biljardimyynti, sekä aivan mahtava perhe ja läheiset, jotka mahdollistavat urani ja sen, että voin keskittää ajatukseni pelaamiselle. Iso kiitos siis kaikille läheisille ja sponsoreille, että olette auttaneet saavuttamaan tavoitteitani!