Jouni Tähti on valittu maaliskuun pelaajaksi

7.4.2017

Jouni Tähti. Kuva: A1 Media
Jouni Tähti. Kuva: A1 Media

Maailman paras pyörätuolibiljardipelaaja kaarinalainen Jouni Tähti (Ritz-Club) on valittu liiton maaliskuun pelaajaksi. Tähti voitti poolbiljardin Euroopan mestaruuskilpailuissa Portugalissa kaksi kultaa (8- ja 9-pallosta) sekä pronssimitalin 10-pallosta. Tähti on saavuttanut uran varrella jo 5 MM sekä 21 EM kultaa sekä lukuisan määrän muita arvokilpailumitaleita.

1. Olet kelannut biljardin perässä ympäri maailmaa jo 15 vuotta. Mikä saa sinut edelleen lähtemään kilpailuihin?

- Kai se on voittamisen halu heti kun tulee pöydän ääreen. Yritän näyttämään, että pystyn vieläkin pelaamaan hyvällä tasolla. Vielä olisi annettavaa tässä lajissa. Kyllähän sitä moni kyselee milloin lopetan, mutta niin kauan pelaan kun tulee mitaleita ja kädet kestää.

2. Portugalin EM kisoista tuli upeasti 2 kultaa ja pronssi. Mistä dominointisi johtuu?

- Luulen että mulla on parempi seiftipeli kuin muilla, pystyn purkamaan niitä paremmin ja tekemään vastaseiftejä. Se on varmaan tullut siitä kun pelaan niin paljon kävelevien kanssa. Pussitus on kanssa vahva, samoin asenne ja voitontahto sekä kokemuksen tuoma tieto-taito.

3. Mikä pelimuoto poolista on mieluisin? Entä muista biljardilajeista?

- 8- ja 9-pallo. Periaatteessa 10-pallo pitäisi olla helpompi, mutta sitä tulee pelattua vähiten. Kasia on pelattu kohta 40 vuotta. Snooker on hieno treenipeli, samoin kara ja kaisa. Muut lajit tasapainottaa kivasti.

4. Mikä on jäänyt parhaiten mieleen menneistä saavutuksista?

-  Kaikki on periaatteessa samanarvoisia, mutta kyllä ekat EM kisat Tampereella 2002 on jäänyt mieleen, kun voitin Ruotsin Henrik ”Henkka” Larssonin, jota pidettiin silloin voittamattomana. Voitin Tampereella kasin ja olin ysissä toinen. Sinä vuonna voitin myös MM kultaa USA:ssa ja sielläkin Henkan finaalissa. Se vuosi oli huippua.

5. Kuka/ketkä ovat pahimpia vastustajiasi?

- Henkka, Kurt, Roy, Fred ovat kaikki hyviä ja tasaisia pelaajia. Henkka on tosi hankala vastustaja jos hän pääsee omaan fiilikseen, silloin hän pystyy tekemään ihan mitä vaan.

6. MM kisat pidetään Suomessa ensi marraskuussa. Mitä ajatuksia se herättää?

- Toivon että paikat pysyy kunnossa ja saan harjoitella hyvin. Tavoitteena pelata yhtä hyvin kuin nyt EM kisoissa. Odotan innolla ja hyvällä mielellä totta kai.