Marraskuun pelaaja Kim Laaksonen, Turun Biljardikerho

12.12.2016

Kim Laaksonen
Kim Laaksonen

Biljardin turkulainen monilahjakkuus on marraskuun aikana pelannut paljon kaisaa, jossa onkin tullut hyvin menestystä. Kaisa Kultakellokilpailussa 5.sija (130 pelaajaa). Kaisa Antti Saari-eliittikilpailut sijoitus 5. sija. ja pisin sarja (56p) sekä Kaisa Kristallikilpailun voitto puhtaalla pelillä ja kuuteen peräkkäiseen peliin yli 30p sarja.

1. Marraskuu meni hienosti kaisan merkeissä, mistä sait hyvän kaisavireen päälle?

- Vähän puskista tuli. Rehellisesti en osaa sanoa mistä hyvä vire johtuu kun en ole juurikaan kaisaa pelannut, ainoastaan muutama treenikerta oli ennen Kultakelloja. Ehkä kun on pelannut niin vähän niin voi ottaa rennosti ja voi mennä ilman odotuksia kisoihin.

2. Kultakelloista ei tullut ihan kolmatta peräkkäistä voittoa (voitot 2014 ja 2015), mikä Kultakelloissa on parasta?

- Sanotaan ettei itse kisa vaan kokonaisuus, eli reissu kavereiden kanssa kun mennään pitämään hauskaa eikä niin vakavalla meiningillä. Ei ole niin väliä vaikka ei menestyisikään. Kyllä se on vuoden paras reissu.

3. Kristallikilpailun voitto puhtaalla ja monta pitkää sarjaa. Mikä sarjan tekemisessä on tärkeintä?

- Hyvä fiilis pitää olla päällä ja siitä se lähtee kun pallot menee koppaan. Joskus vaan tulee sellaisia hetkiä kun kaikki onnistuu hyvin.

4. Minkälaista kaisataktiikkaa noudatat, vai pelaatko aina vain pallon kerrallaan?

- Ehkä suurimmaksi osaksi menen fiilispohjalla, mutta tietysti ylipäätään on tarkoitus pelata optimaalista kaisaa ettei jätä paikkaa kaverille ja omilla seifteillä yrittää rakentaa itselle paikkoja. Joskus tulee kyllä pelattua vähän avoimempaa peliä.

5. Mitä tavoitteita ja mihin lajeihin panostat kevätkaudella?

- Kyl nyt on tarkoitus panostaa pooliin ja mennä ulkomaillekin pelaamaan. Kotisalina nyt Aura-Biljardi ja siellä on hyvin treenattu. Tammikuussa menen New Yorkiin 8-pallo World Series turnaukseen ja keväällä tietysti EM kisat tavoitteena. Satunnaisesti muita lajeja jos jää aikaa ja tulee sopivia mahdollisuuksia.