Mika Määttä on liiton elokuun pelaaja

16.9.2016

Mika Määttä
Mika Määttä

Tamperelainen Mika Määttä on valittu liiton lajipäälliköiden toimesta elokuun pelaaksi, Määttä voitti kaisan Rg1 kilpailun elokuussa.

Elokuussa Mika Määttä nappasi uran ensimmäisen Kaisan rg-voittonsa ja johtaa Kaisan rg-listaa kolmen osakilpailun jälkeen. Mika oli Kaisan SM-kisojen ehdoton yllätysnimi, joka nousi ainoana sijoittamattomana pelaajana Kultsalle. Mika voitti hienosti semifinaalinsa ja jäi niukasti hopealle finaalissa Ville Pasasta vastaan. Iloinen ja positiivisen asenteen omaava herrasmiespelaaja.

1. Vasta pari vuotta kaisaa takana ja nyt jo taskussa SM hopea ja eka rgvoitto. Miten näin nopea nousu kaisan huipulle on ollut mahdollista?

-En mä muuta keksi kuin vahva pooltausta varmasti vaikuttaa ja treenaaminen huippukaverien kanssa. Treenaan erilaisten pelaajien kanssa tarkoituksella ja keskustelemme usein lyöntivaihtoehdoista. Kiitos Heiskasen Akille, Perä-Rouhun Arille, Niemen Timolle ja kaikille muillekin ketkä ovat oppejaan mulle jakaneet, lista on liian pitkä jos kaikki luettelen tässä.

2. Onko kevään SM kisan jälkeen pelikaverien suhtautuminen sinuun vastustajana muuttunut?

-No ehkä vähän mutta positiivisesti. Tulevat juttelemaan herkemmin ja mä tykkään siitä. Ja eivät ehkä tiedä mitä mä teen kun lyöntivuoro tulee. Pasasen Ville sanoi Kulttuuritalolla että vaikea vastustaja oon koska kun toiset lyö kaisaa niin mä lyön ihan jotain muuta palloa. Enhän mä taktiikasta mitään tiedä, palloa pönttöön ja sillä hyvä :)

3. Onko nyt lajinvaihto kaisaan pysyvä? Entä muut lajit?

-Kyllähän tää pysyvältä vaikuttaa, on tää niin hieno laji. Poolin pelaamista jatkan mutta vähäisemmässä määrin, ehkä käyn jossain seniorikisoissa ja jossain openissa, riippuu fiiliksestä. Pirkanmaan poolsarjaa pelaan tietenkin :)

4. Mikä on kaisassa parasta?

-Kyllä se on se tunnelma mikä on joka kisoissa ollut. Mahtavia ihmisiä kaikki, tiukkoja pelejä, ikinä ei voi tietää etukäteen kumpi voittaa matsin. Poolissa voi veikata toisen puolesta mutta kaisassa ei ikinä tiedä mitä tapahtuu.

5. Minkälaisia suunnitelmia on tälle kilpailukaudelle?

-Käyn aika useassa kaisarankingissa, kultakelloihin ajattelin lähteä kun se on käymätön kisa ja kaikki ovat kehuneet sitä. Tietenkin eniten odotan mm-kisoja mutta realiteetit huomioon ottaen, en odota sieltä mitään ihmeempää sijoitusta. Lähden tunnustelemaan fiilistä :)

Ja kaikille pelaajille, lajista riippumatta, toivotan hyvää syksyä, onnistuneita lyöntejä ja kivoja pelihetkiä muutenkin.