Huhtikuun pelaaja Petri Makkonen

18.5.2016

Petri Makkonen. Kuva: Jan Morelius
Petri Makkonen. Kuva: Jan Morelius

Petri Makkonen, Hyvinkään Biljardikerho, on valittu huhtikuun pelaajaksi. Makkonen saavutti poolin EM kilpailuissa Itävallassa EM hopeaa 10-pallossa sekä pronssia joukkuekilpailussa.

1. Hieno EM hopea Itävallasta, miten kilpailu kaikkine pelimuotoineen meni omalta osaltasi?

- Joo hopeaa tuli kymppipallosta, se laji meni kokonaisuudessaan tosi tasasen hyvin, tietenkin jäi harmittamaan etten pystynyt finaalissa esittämään parastani mutta lopulta Alcaide ansaitsi voittonsa kyllä. Muissa lajeissa peli kulki myös ihan kivasti. Kasissa pelissä paikasta mitaleille Unkarin Tot kyllä runnoi mut maanrakoon ja siinä pelissä ei ollut kun yksi voittaja ja se oli kaveri. Pelasi loistavasti.

Ysipallo katkes harmittavasti kontratappioon cupin ekalla kiekalla kun parista viimeisestä breikistä huonot pyörähdykset ja kontrassa hävisin tiukan seiftitaistelun.

Joukkueessa pärjättiin hyvin myös, semifinaalissa pataan venäjältä. Siinä pelissä pelattiin kaikki heikosti ja ei ollu sanomista mutta monta isoa ja kovaa maata jäi myös taakse.

2. Onko Euroopan taso mielestäsi muuttunut parin viime vuoden aikana?

- Euroopan taso on varmaankin vielä ennestään laajentunut. Eurotourilla on monta kymmentä pelaajaa ketkä voi voittaa yksittäisen turnauksen. Kovatasoinen touri. Mitalit EM-kisoissa on kuitenkin kiven alla ja niistä kannattaa aina olla tyytyväinen.

3. Miten kausi on tähän mennessä sujunut, mihin olet tyytyväinen ja mitä pitää vielä parantaa?

- Kausi on mennyt ihan hyvin.  Uuden finnish pool tourin myötä myös saatu kovia pelaajia aktivoitua ja kisoihin uutta jännitystä ja kovempaa tasoa. Kaksi osakilpailuvoittoa sieltä napsahti tällä kaudella. Ensi kautta odotellessa.

4. Onko viime aikojen harjoittelussasi / pelaamisessa ollut jotain uutta, mitä?

- No ei juurikaan harjoittelussa uutta, ehkä tasasempaa hyvää tasoa ja sitkautta tasasuutta kisapeleihin.

5. Miten aiot valmistautua tulevan kesän 9-pallon MM kilpailuun?

- Kovalla treenillä tottakai. Breikkisääntö myös muuttui täksi vuodeksi wpa:n ysipallokisoihin kun enää ei pelatakkaan ykkönen pisteellä breikkisäännöllä, vaan 9 pistellä. Se on mulle parempi kun omaan breikkiini tuo sopii paremmin kun sitä on treenattu jo vuosia. Mutta paljon treeniä ja pelejä on suunnitelmissa.