Aki Heiskanen on valittu liiton tammikuun pelaajaksi

25.2.2013

Tamperelainen Aki Heiskanen on poolbiljardin menestynein kotimaan pelaaja 2000-luvulla. Heiskanen voitti joulu- ja tammikuussa poolin mestaruussarjan osakilpailun ja tuli toiseksi 10-pallon SM kilpailussa.

1. Olet pelannut kilpabiljardia yhtäjaksoisesti jo yli 20 vuotta, mistä motivaatio huipputasolla pysymiseen?
- Ensinnäkin, biljardi on yksinkertaisesti kivaa. Toiseksi, pidän pelaamisen lisäksi valmentamisesta, koska saan siirtää osaamistani eteenpäin ja nähdä oppimisen riemun. Kolmanneksi, biljardi on laji jossa ei ole koskaan valmis. Aina löytyy uusia kehittymishaasteita ja olen myös koko ajan kehittynyt.

2. Saavutuksesi kotimaan poolbiljardissa on huikea, lähes 30 SM mitalia 2000-luvulta. Eikö voittamiseen kyllästy? (Itse asiassa mitaleita on 37 jos joukkue SM kisat lasketaan mukaan, 27 henkilökohtaisia.)
- Toistaiseksi olen aina löytänyt kipinän kilpailuun ja mitä kovempi vastus sitä paremman vireen saan päälle. Toisin sanottuna voittamiseen ei kyllästy.

3. Mikä kilpailu on jäänyt erityisesti mieleen ja miksi?
- On todella monia kilpailuja, jotka ovat olleet mieleenpainuvia, eri syistä. Muistan hyvin ensimmäisen nuorten suomenmestaruuden 1995. Tietysti EM-mitalit ovat tuntuneet todella mahtavilta.

4. Olet tunnettu nopeasta pelityylistäsi, miksi tai miten olet päätynyt sellaiseen tapaan?
- Nopeus on luontainen ominaisuuteni. Nopeudella pääsen helpommin omaan rytmiini ja joskus jopa zoneen, jolloin kaikki onnistuu :)

5. Olet ansioitunut myös kansainvälisillä kilpakentillä, mitä odotat tulevilta EM kilpailuilta?
- Toivon että pelit lähtevät sujumaan hyvin ja pääsen taistelemaan mitaleista.