Marraskuun pelaaja John Tanttu

3.12.2015

John Tanttu
John Tanttu

John Tanttu on valittu liiton marraskuun pelaajaksi. Tanttu pelasi erinomaisesti poolin Euro Tour osakilpailussa Italiassa.

1. Pelasit Euro Tourin osakilpailussa Italiassa hienosti 16 parhaan joukkoon. Miten analysoisit kilpailua?

- No mä lähin kisoihin ilman suurempia tavoitteita, ehkä voittaa kaks kolme peliä.
Eka Peli Jones Richardia vastaan alko niin kuin niin monet pelit mulla alkaa..Teen hyviä palloja pussiin ja missaan helpot ratkaisupallot ja sitten se peli käänty heti kaverille, eikä mulle sen jälkeen oikein paikkoja herunut! Seuraavat kaks peliä oli vastaavia mutta sain enemmän paikkoja, joten pystyin viemään ne! Alcaidea vastaan pelasin puhtaasti lyönti kerrallaan,  sekin oli hurja vuoristoratapeli hyvien  lyöntien  ja helppojen missien  muodossa! Mä taisin siinä ottaa hyvän kaulan, hyvän pelin ja Alcaiden parin missin ansiosta, sitten tuli tuttu sulaminen ja kaveri meni 8-7 johtoon. Tuntu aika toivottomalta kun missasin vielä ykkösen, vaikean päällevedon takia mutta niin missas vastustajakin ,  siitä sitten kiukkupartti kontraan  ja Alcaidelle ei kitcheniä ja tärisevin käsin  putsi! Ennen peliä kun David käveli ohi heitin leikkimielisesti meidän pelistä että should we flip a coin:-) David vähän naurahti vaan siihen. Seuraava peli puolalaista vastaan oli yläkerrassa, vähän erilaisilla pöydillä, ainakin pöydän  käyttäytyminen oli erilaista. Se oli multa paras kisapeli koskaan, ei mainittavia virheitä ja jos ois tullut virheitä niin tää kaveri ois rankaissut . Oli luunkova pelaaja!
32-cup ja fiilikset tosi hyvät jo. Peli hollantilaista vastaan alkoi jälleen kerran helpoilla virheilla ja kaveri pääs kunnolla karkuun..oisko ollut 6-1 ja 7-2 ja viel 8-6 kun kampesin itseni voittoon, kaverilla jäi parissa breikissä palloja klimppiin loppupuolella peliä joita, ei osannut purkaa siitä sitten pelit mulle ja mikä fiilis tulla noin syvästä suosta voittoon ja 16- cuppiin!! Seuraava peli oli espanjalaista Diazia vastaan jolle olin hävinnyt joskus Suomen eurotourilla..samanlainen pelityyli kuin mulla..hyökätään joka palloon ja seiftejä tehdään jos ei vaan muuta ole..ainoo vaan että kaveri ei niitä helppoja virheitä juuri teekkään:-) oli paikka päästä peliin vielä mukaan kun olin ollut perässä 6-1..löin kasin keskiluukusta ohi päästäkseni 7-5 tilanteeseen..se jäi harmittamaan kun olin just saanut painettuu kaasua.

 

2. Ilmeisesti kyseessä paras sijoituksesi Euro Tourilla. Tuliko onnistuminen yllätyksenä vai tavoitteen mukaisesti?

- No ei se pärjääminen mulle nyt täysin yllätyksenä tullut...Tiedän että monen hyvän pelaajan peli vähän sotkeutuu mun agressiivisen  pelityylin takia ( hyökkäävä, nopea) ja että pystyn ainakin sen yhden huippupelin pelaamaan koska vaan eli vähän onnea mukaan niin uskon pystyväni voittaa no ainakin melkein kenet vaan:-)

 

3. Olet pärjännyt viime aikoina myös kotimaan kisoissa, mistä kumpuaa tämän hetken hyvä pelitaso?

- Nyt on tullut pelattua enemmän kun tuli ero viisi vuotta kestäneestä suhteesta. Varmaan iso syy ja on tässä ollut henkisen kasvun paikkaa eroa käsitellessä myös. Sitten oon enemmän miettinyt tekniikassa ranteen käyttöä ja saanut siinä hyviä tuloksia aikaan!

 

4. Missä osa-alueissa olet parhaimmillasi ja missä on eniten parannettavaa?

- Parannettavaa löytyy:-) aika moni ihmettelee miten mä pystyn välillä pelaa todella hyvin kun mä hyppää lyönnin jälkeen ja mun tekniikka on tosiaan aika huono! Ajoitus kun toimii mulla ei oo mitään hätää...mutta sitten kun jännittää se kärsii ekana, kun käsi jäykistyy. Seiftin pelaaminen on tullut fiksummaks viime aikoina ja kierteiden käyttöä olen myös yrittäny vähentää. Vahvuudet: korkea taitotaso, hyvä pelirytmi, pelaaminen vastustajaa vastaan.Heikkoudet: tasaisuus huonoa, tekniikka fiilispohjaista, liikaa kierteitä. tavoitteiden puuttuminen, pelaaminen vastustajaa eikä pöytää vastaan:-) eli hyviä tuttuja pelaajia vastaan pelaan hyvin...mutta jos en tunne pelaajaa pelaan useasti heikosti??

 

5. Mitä toivoisit biljardista joululahjaksi?

- Tuliskohan noi eurotour palkintorahat jouluksi tilille? Ritzin pallotasureissakin ois kiva päästä nappaa iso checkin:-)