Marraskuun pelaaja Jyrki Ruuskanen

28.1.2013


Liiton marraskuun pelaajaksi on valittu Jyrki Ruuskanen (Saimaan Biljardi), joka voitti kaisan rankingkilpailun Tampere Cupin sekä aikaisemmin syksyllä kaisan Kotka Open kilpailun.

Jyrki Ruuskasen haastattelu:

1. Kulunut kausi on ollut sinulla nousujohteinen, mutta samalla hieman ailahteleva. Miten analysoit kauttasi tähän mennessä?
- Joo, diesel lämpenee hitaasti. Ei vaan näin se menee, sopivasti kun pallo pyörähtelee niin joko pärjää tai ei. Se vaan on niin tasainen tuo kaisapelaajien taso.
Oma kausi odotuksilta ok (2 rg voittoa), mutta Kultakelloista odotin enemmin. Lindbergin Marko oli pahana. Ja Pullisen Jyrki.

2. Olet puhtaasti kaisapelaaja, mikä on mielestäsi kaisabiljardin ydin?
- Kaisa on kiehtova peli, kun yksittäinen peli ratkaisee paljon. Melkein kuka vaan voi antaa sen piikin kenelle vaan, ja se tietenkin hankaloittaa etenemistä kisoissa, varsinkin jos piikki tulee ekana päivänä.

3. Mikä on sinun kauden tavoitteesi?
- Kauden tavoite oli päästä MM-kisoihin ja kun se ilmeisesti on plakkarissa niin otetaan seuraavaksi tavoitteeksi vaikka pysyä rg:ssa 10 sakissa.

4. Mitkä ominaisuudet tekevät hyvän kaisapelaajan?
- Hyvä ylikeskeen lyöjä pärjäilee....savolaisten pelaajien (Tuhkanen ja Väyrynen) kanssa puhuttu joskus että Kaisassa ei ole kuin yksi vaarallinen lyönti ja se on Kaisa ylikeskelle!!! Vitsivitsi. Ominaisuuksia voi olla monia. Tasaisuus, pussitus varmuus, ja että pipo kestää tiukoissa tilanteissa.

5. Miten kaisabiljardi on kehittynyt viime vuosina ja minkälaisena näet lajin tulevaisuuden?
- No sääntöjä on muuteltu mielenkiinnon säilyttämiseksi, välillä hyviä ja välillä ei niin hyviä muutoksia. MM-kisat tullut kuvioihin, mikä onkin piristänyt lajia osanottajamääriä silmällä pitäen. Mutta tosiasia on että uusia pelaajia on vaikea saada lajin pariin. Liitolla, seuroilla, salin pitäjillä ja kaisapelaajilla on kova tehtävä Kaisabiljardin kanssa. Uusia harrastajia on saatava pelaamaan.
Mutta uskon että Kaisa säilyttää paikkansa.