Syyskuun pelaaja Jani Siekkinen

13.10.2015

Jani Siekkinen
Jani Siekkinen

Jani Siekkinen (Brode) on valittu syyskuun pelaajaksi. Siekkinen voitti historian ensimmäisen Finnish Pool Tour osakilpailun. Siekkinen on myös ahkera harjoittelija, jonka tuloksia FPT voitto varmasti oli.

1. Mitä sanoisit ensimmäisestä FPT kilpailusta?

Ensimmäinen FPT kilpailu ylitti odotukseni järjestelyiden ja muidenkin osa-alueiden, kuten livestriimin ja tulospalvelun osalta todella positiivisesti. Iso Kiitos Joonas Ohtoselle, Playersin väelle, sekä iso peukku myös Brilliardin porukalle hienosta duunista.

Pelillisesti ensimmäinen kisa vastasi odotuksia ja oli mukava päästä pelaamaan Suomessa noin kovan luokan kisa. Todella monia pelaajia palasi tauolta takaisin kilpapöydille ja oli hienoa nähdä kuinka kovalla ja korkealla tasolla Suomessa biljardia pelataan.

2. Miten valmistauduit turnaukseen, normaalisti vai oliko perhosia vatsassa tavallista enemmän?

Valmistauduin turnaukseen todella hyvin. Treeni määrät olivat kesällä todella korkeat. Treenasin parhaimmillaan n. 50 tuntia viikossa ja treenin laatu oli todella hyvää. Viikko ennen FPT kisaa alkoi kilpailut ja turnaustauon jälkeen sain heti hyvän voiton Cappe-Openista jonka jälkeen oli viikko aikaa hioa asiat kuntoon ennen FPT kisaan. Kisaviikon valmistautuminen sujui tavanomaisesti. Harjoittelin monipuolisesti ja hioin aloituslyöntiä todella paljon.

Hieman oli perhosia vatsassa, koska tiesin kisan olevan todella kova tasoinen, mutta kovan harjoittelun myötä myös itseluottamus oli kohdillaan ja tiesin tehneeni paljon töitä ja olevani valmis taistelemaan kirkkaimmista sijoista.

3. Miltä tuntui kohdata finaalissa takavuosien huippu Marko Lohtander?

En ole ihan varma, mutta finaali taisi olla ensimmäinen kerta, kun kohtasin Lorkon kisapelissä. Pyrin kisoissa siihen, että en mieti kuka on vastassa. Totta kai näin Lorkon pelejä hieman ja huomasin, että kisarutiini rupeaa häneltäkin palautumaan mieleen ja hän paransi pelejään koko ajan. Hänellä on monien vuosien kokemus, sekä todella kovia saavutuksia aiemmilta vuosilta ja työ, joka on aiemmin tehty oli palautettu pöydälle. Tiesin että pelistä tulee todella tiukka ja virheisiin ei ole varaa.

4. Avaatko hieman harjoitteluasi, määrä vai laatu?

Nyt kesällä panostin molempiin eli määrät olivat todella suuret ja laatu myös. Nyt kun kisat taas jatkuvat ja niitä on paljon, pyrin siihen, että laatu olisi hyvä ja määrät vähän pienemmät. Kisakaudella harjoittelen n. 20-25 tuntia viikossa, jos on taukoa kisoista saatan harjoitella määrällisesti hieman enemmän. Monesti seuraan omia tuntemuksia ja tarpeita harjoittelun suhteen.

5. Entä jatko, mihin saavutuksiin olet tämän kauden jälkeen tyytyväinen?

Nyt tänä syksynä on todella ”kiire” kisojen kanssa. Ulkomailla tulee pelattua todella paljon. Nyt oli Hollannin Euro Tour-kisa, jonka jälkeen suunta on Kreikkaan ja Ateenaan, Nick Malajn järjestämään kisaan, jonka jälkeen tulevat PM-kisat Oslossa, sekä US Open Virginiassa ja Steinway Classic New Yorkissa. Loppu vuodesta on vielä kauden viimeinen Euro Tour Italiassa. Ulkomaan kilpailuista pyrin saavuttamaan kilpailukohtaisesti asettamiani tavoitteita, sekä pelaamaan omaa parasta peliäni ja saavuttamaan mahdollisimman hyviä tuloksia. Suomessa tavoitteena on korkeimmat sijat ja voittoon tähtään aina. Asetan aina lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteita ja pyrin saavuttamaan niitä parhaani mukaan. Tavoitteena on nousta vielä ylemmäs ranking listalla niin Suomessa kuin Euroopassakin.

Lopuksi haluaisin kiittää vielä sponsoreitani Jasalste Oy, Suomen Biljardimyynti, Mooses Billiard Shoes, Taom Tips, sekä yksityiset tahot, sekä perhettä ja läheisiä, jotka mahdollistavat pelaamisen ja sen, että voi keskittyä täysillä pelaamiseen.