Petri Makkonen syyskuun pelaaja

28.10.2012

Petri Makkonen
Kuva: Henri Kaksonen
Petri Makkonen Kuva: Henri Kaksonen

Makkonen voitti syyskuun alussa käydyn World Cup of Pool -kilpailun yhdessä Mika Immosen kanssa. Lisäksi Makkonen voitti poolin mestaruussarjan syyskuun rankingkilpailun.

1. Kilpailukautesi alkoi upeasti World Cup of Pool -kilpailun voitolla Filippiineillä. Minkälaisia ajatuksia sinulle jäi kilpailusta?

- World Cup of Pool turnauksesta jäi mitäpä muuta kuin positiivisia ajatuksia! Tiesin että pelaamalla hyvin siellä, mikä tahansa on mahdollista mutta voitto oli jotain todella hienoa! Meni hetki ennenkuin tajusi että mitä juuri on tapahtunut ja ajatus siitä että juuri on voittanut maailmanmestaruuden tuntui oudolta, mutta hyvällä tavalla.

2. Mikä ratkaisi lopulta WCOP voiton sinulle ja Immosen Mikalle?

- Haluaisin sanoa että voiton meille ratkaisi hyvä breikki, ei ehkä kokonaan ratkaissut mutta oli suuressa osassa, koska yllättävän monella oli suuria vaikeuksia saada breikki toimimaan areenalla. Ja tietenkin se että Mikan kanssa joka päivä treenattiin paljon ennen pelejä ja sitä kautta saatiin hyvä rytmi ja fiilis meidän peliin.

2. Kyseessä sinun tähän mennessä suurin kilpailuvoitto, miten se tulee vaikuttamaan tulevaisuuteesi poolpelaajana?

- Tottakai tuo voitto avaa ihan uusia ovia ja itselle pitää asettaa suurempia tavoitteita. Nyt kun on periaatteessa lyönyt läpi myös kansainvälisellä tasolla, on helpompi lähteä pelaamaan Suomen ulkopuolelle isoihin turnauksiin.

3. Olet hallinnut kotimaan kilpailuja jo pari kautta, mistä dominointi johtuu?

- Olen löytänyt itsestäni sen tasaisuuden mikä kisasta toiseen pärjäämiseen tarvitaan. Kova harjoittelu ja kovat kansainväliset pelit ovat auttaneet sen tasaisuuden saamiseen. Nyt tästä on hyvä jatkaa sitä tasaisuuden hakemista kansainvälisille kentille. Siellä taso on sen verran kovempaa ettei huonoja kisoja saa tulla.

4. Mitkä ovat 3-5 tärkeintä asiaa, joiden ansiosta sinä olet päässyt poolissa maailman kärkipelaajien joukkoon?

- No ammattimainen harjoittelu, tasaisuus ja hyvä henkinen puoli. Olen saanut vielä paineensietokyvyn suureksi ajan mittaan.

5. Kuinka paljon harjoittelet päivä/viikko, entä tärkeimmät harjoitusmetodit?

- Harjoittelen kolme kertaa viikossa 3-5 tuntia kerrallaan, sitten viikonloppuisin kisat vielä päälle. Tärkeimpänä metodina ehkä se että treeneissä pitää tehdä samat rutiinit kuin pelitilanteessa, eli siis ei laiskottelua.

6. Tavoitteesi tälle kaudelle?

- Tavoitteet tälle kaudelle on tasainen pärjäys eurotourilla ja itsensä nostaminen ensin  rankinglistalla top16:sta ja myös hyvä pärjääminen muissa kansainvälisissä koitoksissa. EM-kilpailuista mitali.