Elokuun pelaaja Sami Karttunen, Billiard Club of Lappeenranta

30.8.2014

Sami Karttunen
Sami Karttunen

Sami Karttunen voitti poolin senioreiden Euroopan mestaruuden kasipallossa elokuussa Sloveniassa. Karttunen oli myös yhtenä pelaajana senioreiden EM hopeaa saavuttaneessa joukkueessa.

1. Olit ensimmäistä kertaa juuri ikärajan 40 v saavuttaneena poolin senioreiden EM kilpailussa. Mitä kisoista jäi päällimmäisenä mieleen paitsi kasin voitto ja joukkuehopea? 

- Upea matka kaiken kaikkiaan josta suuri osuus oli meidän mahtavalla  joukkueella. Pelipäivät olivat puolestaan pitkiä ja pelitahti oli tiivis. Viimeisinä pelipäivinä oli takki jo aika tyhjä. 
 

2. Mikä ratkaisi kasipallon EM kullan sinulle?

- Kasipallo oli etukäteen omasta mielestäni se laji jossa kaikista todennäköisemmin en tulisi pärjäämään. Odotuksia ei ollut ja se ehkä olikin avain voittoon. Sain pidettyä ajatukset pois kaikesta turhasta ja pystyin keskittymään peleissä aina sen hetkiseen. Lisäksi olin aika luottavainen omaan lyöntitekniikkaan kesän kovan treenin jäljiltä ja aloituskin toimi hyvin.
 

3. Suomalaiset ovat perinteisesti pärjänneet kasissa hyvin. Oliko jokin pelimuoto EM kisoissa erityisen kovatasoinen? 

- Mielestäni pelit kovenivat sitä mukaan kun pelaajat tottuivat pöytien nopeuteen. Pöydät olivat jälleen kerran tosi nopeita ja kiven kontrolli oli alussa kaikilla hankalaa. 
 

4. Kerro joukkuekilpailusta, mitkä olivat ratkaisun avaimet menestykseen / finaalitappioon?

- Meillä oli vahva joukkue ja tiedostettiin se jo etukäteen. Meinasimme kompuroida eka ottelussa Kroatiaa vastaan mutta Hartikainen kaivoi ratkaisupelissä upean voiton kontrassa jonka jälkeen tuli itseluottamusta joukkueelle loppupeleihin. Finaalissa oltiin aika väsyksissä juuri voitetun semifinaalin jäljiltä eikä päästy peliin mukaan. Toisaalta hollantilaiset pelasivat todella hyvin ja ansaitsivat voittonsa.
 

5. Mitkä on sinun tämän kauden kilpailukuviot, pool mestistä tietysti, mutta onko kaisaa ja snookeria mukana?

- Poolin mukaan mennään taas tällä kaudella. Pari-kolme kilpailua kaisaa aion käydä. Kovasti tekisi mieli käydä kilpailemassa myös snookerissa mutta se vaatisi ensin paljon lajitreeniä alle.