Toukokuun pelaaja Riikka Väyrynen

10.6.2022

Riikka Väyrynen. Kuva: Tatu Tainio.
Riikka Väyrynen. Kuva: Tatu Tainio.

Liiton toukokuun pelaajaksi on valittu vantaalainen Riikka Väyrynen (MPT). Väyrynen voitti naisten 9-pallon Suomen mestaruuden Jyväskylässä puhtaalla pelillä. Väyrysellä on nyt kaksi hopea- ja kultamitalia viimeisistä neljästä kisasta ja hän johtaa naisten rankinglistaa ylivoimaisesti.

1. Olet menestynyt viimeisimmissä SM-kisoissa erinomaisesti. Kultaa kaksi kertaa ysissä ja hopeat kasipallossa. Onko ysi mieluisin pelimuoto, vai miten on?

Tällä kaudella kisat ovat sujuneet kaikkiaan tasaisesti ja tykkäänkin pelata kaikkia muotoja streitistä ysiin. Ehkä ne mieluisimmat ovat kymppi ja kasipallo. 9-palloa pelataan kaikkiaan eniten viikkokisoissa ja erilaisissa avoimissa turnauksissa, joten muut muodot tuovat mukavaa vaihtelua.

2. Miten arvioisit, onko pelaamisesi kehittynyt tai muuttunut viime aikoina, miten?

Tuntuu, että näin aikuisiällä kehitys tapahtuu hiljalleen, enkä koe että jotain erityisiä muutoksia pelaamisessani olisi tapahtunut. Koen, että olen saanut hiljalleen nostettua pelin eri osa-alueiden tasoa ja näkyy nyt myös tuloksina. Panostan harjoittelussa myös fyysiseen kuntoon ja mentaalipuoleen, mikä tuo apua pitkiin pelipäiviin ja tiukkoihin painetilanteisiin.

3. Entä missä seikoissa olisi vielä parannettavaa?

Kaikessa voi aina tulla paremmaksi, mutta tällä hetkellä työn alla on muun muassa aloitukset ja kiven hallinnan parantaminen erityisesti forssien ja järkevämpien päällevetoreittien osalta. EM-kisareissuilta olen myös oppinut, että vielä tarvitaan lisää kokemusta ja harjoittelua siihen, että myös eurooppalaisilla peliareenoilla pystyn pitämään fokuksen itse tekemisestä ja pelaamaan omalla tasollani.

4. Mikä tuo sinulle eniten iloa biljardissa?

Päivittäiset treenit kotisalilla. Treenatessa unohtaa työt ja saa oppia uutta. On palkitsevaa kun harjoituksen tavoitteessa onnistuu, esimerkiksi pallot menee pussiin ja kivi löytää paikkansa juuri sieltä minne sitä yrittää jättää.   

5. Mitä ajattelet tulevan vuoden Tampereen EM kisoista?

Odotan innolla kotikisoja ja ensi kauden tavoitteena on totta kai päästä osaksi Tampereella pelaava joukkuetta. Koronan takia peruuntuneiden kotikisojen piti olla minulle ensimmäinen em-kisakokemus ja harmitus niiden peruuntumisesta oli iso. Nyt muutamat EM-kisat käyneenä luulen, että Tampere kaupunkina tulee tarjoamaan loistavat puitteet kilpailulle. Toivon myös, että yleisöä nähdään normaalia enemmän katsomossa, koska maantieteellisen sijainnin ja kulkuyhteyksien puolesta isolla osalla biljardiväkeä on mahdollisuus tulla paikan päälle nauttimaan kovatasoisesta eurooppalaisesta poolbiljardista.