Arseni Sevastyanov helmikuun pelaaja

17.3.2022

Arseni Sevastyanov saavutti EM hopeaa U23 sarjan 8-pallossa maaliskuussa 2022 Sloveniassa. Kuva: EPBF
Arseni Sevastyanov saavutti EM hopeaa U23 sarjan 8-pallossa maaliskuussa 2022 Sloveniassa. Kuva: EPBF

Kotkalainen nuorimies Arseni Sevastyanov on valittu liiton helmikuun pelaajaksi. Sevastyanov voitti pyramidin Finnish Openin ja RG4 kilpailun sekä sijoittui toiseksi kaisan rankingkilpailu Johacon Openissa ja voitti kaisan Helsinki Openin.

1. Olet kotimaan kisoissa aina kärkijoukossa ja ennakkosuosikki. Miltä se tuntuu?

- No joo, kyllä se hyvin kivalta tuntuu kun lähestulkoon kaikki Suomen bilispelaajat jo tuntee mua jokaisessa kisassa ja tietää mun taitoja, niin niitä on kiva kuulla. Jos vaikkapa ennen olin tyytyväinen jokaiseen voitettuun peliin/otteluun niin nykyään on juuri toisin päin silleen, että jokainen on onnellinen mua vastaan voitettuun peliin/otteluun. 

2. Pelaat edelleen useita lajeja, onko niistä jokin jo asettunut omaksi suosikiksesi ja miksi?

- No kyllä se pooli toimii päälajina, koska siintä tienaa enemmän rahaa ja isommat sponsorit ovat enemmän siihen kiinnostuneita, kun vaikkapa Kaisaa tai Pyrikseen. Mut toki aion jatkaa pelata aktiivisesti Kaisaa ja Pyristä niin paljon, kuin taidot siihen riittää. 

3. Oletko huomannut omassa pelaamisessasi jotain muutoksia tai kehittymistä eri osa-alueissa, millaisia?

- Kun pelaa eri lajeja on vähän silleen haastavaa havaita sitä kehittymistä muuten kuin kisoissa pärjäämisessä, mutta omiin tuloksiin katsottuna huomaan että olen alkanut painaa omaa parasta rytmiä, vaikka jos jotkut muut sanoo toisin esim. "älä kiirehdi, sulla on aikaa lyödä", niin itse totun pelaa paremmin silleen, miten siltä tuntuu. Myös erikaltaisten pöytien adoptoiminen on parantunut vielä enemmän, sekä pää on kestänyt paremmin tärkeissä tilanteissa eikä ole mennyt hajalleen aina viimeiseen palloon saakka. 

4. Oletko ajatellut missä kilpailussa tai ketä vastaan haluaisit erityisesti pelata ja miksi?

- Jos ylipäätään olisi mahdollisuus pelata kaikkia näitä pelaajia vastaan, niin pelaisin:

-Pool, Joshua Filler

-Pyramidi, Iosif Abramov

-Kaisa, Toma Auresto

-Snooker, Ronnie O'Sullivan

-Kara, Sauli Solhagen

Kun näitä pelaajia vastaan pelaa tiettyä lajia niin saa kokea, kuinka helpolta se laji tuntuu ja samaten oma peli focus tiettyyn lajin pariin kasvaa yhä enemmän, sekä olisi paljon intoa pelata näitä 5:tä pelaajaa vastaan, etenkin samassa paikassa. 

Kilpailu johon erityisesti haluaisin joskus osallistua, niin on US Open 9-pallo, 9-pallo MM, kaikki Pyris MM-kisat, Kaisa MM-kisa ja ylipäätään kaikki mahdolliset kuuluisat suuret kisat.

5. Minkälaisia ajatuksia sinulla on kilpailukauden jatkosta ja lähitulevaisuudesta biljardissa?

- Tähän tilanteeseen katsottuna tavoite olisi kisailla "joka viikko 1 kisa" , sekä tulevaisuudessa tavoittelen pelata enemmän noita suurempia turnauksia, mutta joihinkin pääsee vain kutsumalla (ainakin poolin suhteeseen), niin pärjätä pitää ainakin hyvin ja aktiivisesti jotta olisi mahdollisuus saada sinne paikan esimerkiksi pärjäämällä eurotoureissa, johon olisin myös aikonut osallistua seuraavat 2 kpl. Myös olisin aikonut osallistua karan ja snookerin henkilökohtaiseen SM-kisaan, jos kalenteriin ei tule mitään muutosta.