Lokakuun pelaaja Riku Romppanen

12.11.2021

Riku Romppanen
Riku Romppanen

Liiton lokakuun pelaajaksi on valittu vasta 13-vuotias Riku Romppanen (My Pool Team, Vantaa). Romppanen otti upeasti pronssia 9-pallon MM kilpailun U17 sarjassa. Lisäksi Romppanen sijoittui uran ensimmäisessä kotimaan poolin pääsarjan FPT:n Mikkelin osakilpailussa heti hienosti 5 sijalle. Lokakuun huippusuoritukset aloitti poolin 1-divisioonan rankingkilpailun voitto Keravalla.

1. Miltä tuntui pelata MM tason kilpailussa? Mitä turnauksesta jäi päällimmäisenä mieleen?

- Eka peli jännitti pelin aluksi mutta sitten sujui hyvin. Mieleen turnauksesta jäi tiukat pelit. Etenkin Hong Kongin Huan Fu ja myös Hollannin Yannick Pongers olivat kovia vastustajia.

2. Olet päässyt jo pelaamaan muitakin kansainvälisiä kisoja, mm. Euro Tour osakilpailuja. Mikä on mukavin kokemus niistä?

- Ainakin Turkin Antalyassa Eurotourilla oli olosuhteet kohdillaan ja vapaa-ajalla oli paljon tekemistä. Itävallan Klagenfurtissa Predatorin järjestämä junnujen MM-kisa ja Austria Open oli parhaiten järjestetty kisa. Yhteistyökumppaneiden avulla on mahdollista kiertää mahdollisimman paljon kisoja kotimaassa ja ulkomailla. Kiitos TAOM, MK Elementti, MKT-Yhtiöt, Jaanan Kotipirtti ja Billiard lovers Finland.

3. Onko sinulla joku biljardin esikuva tai pelaaja, jonka esityksiä erityisesti seuraat? Jos on joku, niin miksi juuri hän?

- Ei ole ketään tiettyä pelaajaa esikuvana. Seuraan suomalaisten pelejä. Katson paljon eri ulkomaalaisten ja suomalaisten pelaajien pelejä netistä.

4. Minkälainen on nykyinen harjoitus/pelitilanteesi? Kuinka paljon, miten harjoittelet/pelaat, onko sinulla valmentajaa jne.?

- Treenaan suunnilleen viitenä tai kuutena päivänä viikossa, yleensä useamman tunnin kerrallaan. Treeniseurana on monia hyviä pelaajia ja riippuen peliseurasta treenataan erilaisia juttuja. Kisoissa käyn joka viikko, yleensä useat kisat viikossa. Päävalmentajana on toiminut Markus Juva, erikoislyöntejä treenataan ainakin Mälbän (Juha Mällinen) kanssa.

5. Minkälaisia mietteitä sinulla on lähitulevaisuudesta biljardia ajatellen?

- Unelmana olisi pelata joskus maailman huipulla ja saada biljardista ammatti