SBiL kilpailuiden järjestäjät ja seurayhteyshenkilöt

Markku Ryytty
9.8.2018

Uusi kausi on alkamassa ja sitä varten tässä hieman tietoa liiton kilpailuiden järjestäjille sekä seurayhteyshenkilöille.

Lisenssit

Kaikki lisenssit ostetaan https://www.suomisport.fi palvelun kautta ennen kilpailuun osallistumista. Uutena asiana on poolin haastajasarjassa sekä poolin junioreiden sarjassa tarvittavat lisenssit. Kaikilla pelaajilla pitää siis olla jokin lisenssi osallistuakseen liiton kilpailuun. Lisenssi on pakollinen siihen liittyvän tapaturmavakuutuksen takia sekä lisenssipelaajien tilastoinnin takia.

Uutena lisenssinä on toteutettu 10 euron B-lisenssi, joka on voimassa vain poolin ja pyramidin haastajasarjoissa. Poolissa pelaaja saa vähentää tuon 10 euroa osallistuessaan ensimmäiseen kilpailuunsa. Kilpailun järjestäjä ilmoittaa tämän edun käyttäneet pelaajat liittoon tilastointia varten.

Lisensseistä löytyy tarkempaa tietoa täältä https://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/

 

Suomisport.fi tunnukset

Jokaisella seuran yhteyshenkilöllä tulee olla tunnukset Suomisport.fi palveluun, jotta seura voi hallinnoida oman seuran lisenssejä. Tunnukset omaava seurahenkilö voi ostaa oman seuran jäsenille lisenssejä joko nippuna tai sitten yksittäin esim. siinä tapauksessa jos pelaajalla ei ole verkkopankkia tai internetyhteyksiä. Samoin seura voi pitää omaa jäsenrekisteriä Suomisportissa sekä hoitaa jäsenmaksujen maksatuksen siellä. Suomisportissa on myös tapahtumaosio, jota seura voi käyttää. Jotta seura voi hoitaa omaa maksuliikennettä Suomisportin kautta, seuran täytyy tehdä sopimus Maksuturvan kanssa, siihen on suora linkki Suomisport.fi sivustolla.

Ensimmäiseksi ne seurahenkilöt, jotka haluavat tunnukset Suomisport.fi palveluun tulee itse rekisteröityä Suomisport.fi palveluun (lisenssiä ei ole kuitenkaan pakko ostaa). Rekisteröinnin jälkeen lähetä sähköposti liiton toimistoon markku.ryytty@sbil.fi ja sinut lisätään järjestelmään seuran yhteyshenkilöksi. Saat siitä vahvistuksen omaan sähköpostiisi. Tämän jälkeen voit ostaa oman seuran jäsenille lisenssejä, luoda seuran tapahtumia sekä hoitaa seuran maksuliikennettä seuran sisällä sen jälkeen, kun sopimus on tehty Maksuturvan kanssa. Kaikista maksutapahtumista menee pieni maksu (Suomisportille osa ja Maksuturvalle osa), mutta se kompensoituu nopeasti maksuliikenteen automatisoinnilla puhumattakaan laskujen postitus- tai tulostuskustannuksista. Suomisport.fi sivuston käyttö helpottaa seurojen yhteyshenkilöiden työtä huomattavasti, kannattaa siis rekisteröityä ja hankkia tunnukset.

 

Biljardi.org tulospalvelu

Viime kaudella poolissa käytössä ollut Biljardi.org tulospalvelujärjestelmä laajenee koskemaan myös pyramidia. Biljardi.org sisältää nyt myös ilmoittautumismahdollisuuden, sitä varten pelaajan pitää pyytää tunnukset Biljardi.org ylläpidolta. Katso asiasta lisää täältä https://www.sbil.fi/?x118281=6569860

 

Kilpailukalenterit ja kilpailukutsut

Kaikkien lajien kilpailukalenterit löytyvät liiton nettisivulta https://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/kilpailukalenterit/ Muutamasta kilpailusta puuttuu vielä pelipaikka, mutta nekin selviävät kauden edetessä.

Kilpailun järjestäjien tulee laittaa kilpailukutsut esille hyvissä ajoin ennen oman kilpailun järjestämistä. Toistaiseksi käytetään edelleen kaikissa lajeissa liiton keskustelupalstaa, mutta syyskauden aikana pyritään poolin ja pyramidin kilpailukalenterit siirtämään Biljardi.org sivustolle. Tulevaisuuden suurena tavoitteena on saada kaikki lajit ja kaikki kilpailutoiminta yhteen ja samaan Biljardi.org sivustoon.

 

Kilpailutoiminnan säännöt ja määräykset

Liiton jäsenseurat ja jäsenseurojen pelaajat ovat liiton sääntöjen mukaisesti sitoutuneet noudattamaan kaikkia liiton sääntöjä ja määräyksiä, mukaan lukien myös antidopingmääräykset, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen, syrjinnän ja häirinnän estäminen sekä Reilun Pelin periaatteita. Seurat ovat vastuullisia oman seuran pelaajien toiminnasta. Katso kilpailutoiminnan säännöistä lisää liiton sivulta https://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/

 

Jäsenseura- ja toimintatiedot

Liitosta pyydetään jäsenseuratietoja syksyn aikana. Biljardille on tärkeätä saada tietoa mitä kaikkea lajissa tapahtuu, kuten seurojen järjestämien tilaisuuksien määrät (kilpailut, valmennukset, koululaisten tutustumiset, yritystilaisuudet jne.) sekä tietysti seurojen jäsenien lukumäärät ja käytössä olevat olosuhteet. Näillä kerätyillä tiedoilla pystytään paremmin perustelemaan biljardin kansallinen merkitys mm. valtion toiminta-avustusta haettaessa sekä liiton yhteistyökumppanien hankinnassa.

 

Mukavaa biljardikautta 2018-2019