9-pallon 16-cup paha suomalaisille EM-kisoissa

9.4.2014

Jussi Iivonen
Jussi Iivonen
Aki Heiskanen
Aki Heiskanen
Marika Poikkijoki
Marika Poikkijoki

Kolme suomalaispelaajaa karsiutui EM-kisojen 9-pallossa 16-cupissa.

Miesten sarjassa Jussi Iivonen hävisi Saksan Ralf Souquetille 7-9. Jussi taisteli hurjasti 2-4 tappio asemasta 6-5 johtoon, mutta kokenut saksalainen sai revittyä viimeiset erät itselleen.

Aki Heiskasen kohtalo oli vielä tylympi Hollannin Huidi Seetä vastaan. Heiskanen oli alussa jo 1-4 häviöllä mutta kiri eron umpeen ja siirtyi 6-5 johtoon. Heiskanen oli erän johdossa aina tilanteeseen 8-7 saakka. Tämän jälkeen Heiskasen aloituksesta ei täyttynyt "kitchen rule" ja Seelle helppo pöytä ja ratkaisu kontra erään. Kontrassa See täräytti hyvän aloituslyönnin, josta onnekkaasti toinen pallo kilkkasi ysin keskelle ja tappio Heiskaselle 8-9. Näin Heiskaselle ja Iivoselle sijoitus 9-16.

Naisten sarjassa Marika Poikkijoki taisteli itsensä 6-6 tilanteeseen vaikean pelin jälkeen Puolan Oliwia Czyprunskaa vastaan. Tiukan väännön jälkeen puolalainen pääsi tekemään pöytää kakkoselta alkaen. Parista vaikeasta pallosta huolimatta ei Czyprunska silti erehtynyt ja myös Poikkijoki jäi sijoille 9-16.

Pyörätuolipelaajissa Jouni Tähdellä ei ollut vaikeuksia ja paikka 8-cupissa varmistui Saksan Tankred Volmeria vastaan luvuin 7-1. Mitalille vievässä 8-cup pelissä Tähti kohtaa keskiviikkona klo 10.30 Englannin Tony Southernin.

9-pallo oli tämän vuoden EM-kilpailuiden viimeinen pelimuoto.

Sami K