Casper Matikainen jatkaa 9-pallon huipputurnauksessa myös sunnuntaina

28.3.2021


Predator Championship League Pool turnaus (22.-29.3. Milton Keynes, Englanti)

Casper Matikaisen turnaus ei alkanut lupaavasti. Matikainen epäonnistui ottelun ensimmäisessä erässä helpon ykkösen pussittamisessa. Epäonnistuminen heijastui koko otteluun ja espoolainen hävisi 0 – 5 lukemin. Voiton vienyt Kreikan Alex Kazakis on ollut urallaan aiemmin maailmanlistan (WPA) ykköspelaaja. Toisessa ottelussa kone ei vieläkään lähtenyt kunnolla käyntiin. Vastaan asettui Itävallan Albin Ouschan, jolla taskussa mm. 9-pallon maailman mestaruus vuodelta 2016. Murskatappio suomalaiselle erin 1 – 5.

Kolmannessa ottelussa vastaan asettui erittäin kokenut Roberto Gomez. Gomez on saavuttanut urallaan mm. 9-pallon MM hopeaa. Matikainen sai vihdoinkin pelinsä kulkemaan ja selkeä 5 – 2 voitto Filippiiniläisestä. Neljännessä ottelussa Matikaisella oli myös mahdollisuudet voittoon. Entinen 10-pallon Euroopan mestari Marc Bijsterbosch oli tällä kertaa niukasti parempi erin 4 – 5.

Viides ottelu meni sitten jälleen Matikaisen tahtiin. Aivan upea 5 – 2 voitto USA:n Mosconi Cup voittaja Billy Thorpesta. Kuudes ottelu oli myös Matikaisen ylivoimaa ja ”Cappe” pelasi ajoittain jopa täydellisyyttä hipovaa poolia. Puolan Mieszko Fortunski taipui erin 5 – 1. Fortunski on 10-pallon Euroopan mestari vuodelta 2019.

Matikainen siis paransi peliään päivän aikana roimasti. Kolme otteluvoittoa ei riittänyt kuitenkaan saamaan paikkaa päivän semifinaalissa ja sitä myötä tavoittelemaan suoraa paikkaa koko turnauksen finaalipäivässä. Joten Matikainen jatkaa sunnuntaina finaalipaikan metsästystä.

Turnaus on Matikaiselle historiallinen ensimmäisten suorien TV-otteluiden myötä. – Ensimmäinen peli oli ihan kauhea. Fiilis oli hyvä ja menttaali puoli oli kunnossa. Kroppa vaan tärisi niin paljon että halusin vaan lyödä mahdollisimman nopeasti ja päästä pois teeveestä. Toinen matsi oli vielä selkeästi totuttelua myös. Paransin kuitenkin koko ajan. Aloituslyönnit toimii tosi hyvin. Tosi hyvä fiilis huomiselle vaikka en päässyt kolmella voitolla semeihin.

Matikaiselle on selvät sävelet sunnuntain otteluihin. – Tarkkuutta turvalyönteihin enemmän ja helpoimmat ohilyönnit pois. Skarppina heti alusta alkaen, sitä myötä neljän joukkoon ja siitä eteenpäin.

 

http://www.matchroompool.com/championship-league-pool/

Livelähetykset:

https://matchroom.live/sports/pool

https://viaplay.fi/urheilu/other/pool