Casper Matikainen mukaan 9-pallon kansainväliseen huipputurnaukseen

18.3.2021

Casper Matikainen. Kuva: Teemu Rossi
Casper Matikainen. Kuva: Teemu Rossi

Predator Championship League Pool turnaus pelataan 22.-29.3.2021 Englannissa (Milton Keynes). Turnaukseen on kutsuttu mukaan poolbiljardin yhdeksäntoista parasta pelaajaa ympäri maailman. Casper Matikainen sijoittui vuonna 2019 9-pallon MM-kilpailuissa viidenneksi ja tämän menestyksen turvin sai paikan tähän kutsuturnaukseen.

23-vuotias espoolainen on todella innoissaan kutsusta: "Sain tiedon noin kuukausi sitten ja aloitin välittömästi harjoittelun training camp -ajatuksella. Eli herään joka aamu noin seitsemältä ja kasin maissa olen jo treenaamassa. Aamupäivällä treenaan 3 - 5 tuntia ja sitten illalla uudestaan. Tällainen valmistautuminen sopii minulle erinomaisesti kun voi fokusoitua yhteen kisaan". 

Turnauksen formaatti on mielenkiintoinen ja sisältää paljon otteluita. Jokaisen päivän paras pelaaja pääsee suoraan viimeisen turnauspäivän finaaliryhmään. Ryhmän heikoin pelaaja putoaa päivittäin pois turnauksesta. Muut tavoittelevat päivän sijoituksensa turvin pääsyä seuraavan päivän ryhmään.

Matikainen pelaa nyt ensimmäistä kertaa Matchroomin järjestämässä TV-turnauksessa ja tavoite on selkeä: ”Minulla oli paikka jo viime vuonna World Pool Masters turnaukseen, mutta se peruttiin koronan vuoksi. Tavoittelen nyt lohkovoittoa ja suoraa pääsyä finaaliin”.

Matikainen aloittaa oman urakkansa 27.3. Turnausta voi seurata Viaplay-kanavalta.

http://www.matchroompool.com/championship-league-pool/ 

 

Lisätietoja,

 

Marko Muukka

Pool lajipäällikkö

Suomen Biljardiliitto ry

www.sbil.fi

marko.muukka@gmail.com

050 3433309