Aki Pöyhönen OSM 2018 kultaa

12.10.2018

OSM 2018 voittaja Aki Pöyhönen
OSM 2018 voittaja Aki Pöyhönen
OSM 2018 Aki Pöyhönen kultaa ja Atte Paloniemi hopeaa
OSM 2018 Aki Pöyhönen kultaa ja Atte Paloniemi hopeaa
OSM 2018 pronssia saivat Niko MYllymäki sekä Eero Leppälä
OSM 2018 pronssia saivat Niko MYllymäki sekä Eero Leppälä
OSM 2018 osallistujat
OSM 2018 osallistujat
Aki Pöyhönen
Aki Pöyhönen
Tampereen Ammattikorkeakoulun Aki Pöyhönen voitti opiskelijoiden SM kultaa. Finaalissa kukistui Turun Ammattikorkeakoulun Atte Paloniemi.

Opiskelijoiden SM

Korkeakouluopiskelijoiden 9-pallo SM kilpailu pidettiin lokakuun alussa Tampereen Galaxiessa. Kilpailu oli Opiskelijoiden Liikuntaliiton hyväksymä virallinen tapahtuma, OSM biljardi 2018. Osallistuminen oli siis mahdollista vain yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille.

Yhteensä 17 pelaajaa kisaili tällä kertaa 9-pallomestaruudesta, aikaisemmat kaksi vuotta pelimuotona oli 8-pallo. Kilpailu alkoi viime vuonna kisassa mukana olleiden kärkipelaajien hallitessa tälläkin kertaa. Edellisen kerran viidennelle sijalle jäänyt Aki Pöyhönen (TAMK) eteni vakuuttavasti voitosta voittoon. Myös viime vuonna hyvin pärjännyt ja hopeaa saavuttanut Atte Paloniemi (Turku AMK) oli nytkin hyvässä vireessä. Tosin Pöyhönen passitti Paloniemen losersidelle pääsystä 4 cupiin. Pöyhönen oli osallisena myös Niko Myllymäen (TAMK) siirtymiseen losersidelle, sieltä Myllymäki punnersi itsensä kuitenkin 4 cupiin varmistaen mitalin itselleen.

Semifinaalissa Myllymäelle kävi samoin kuin alkukierroksella, tappio Aki Pöyhöselle erin 4-6. Niko Myllymäki oli kuitenkin lopulta kohtuullisen tyytyväinen panokseensa ja pronssimitaliin.

- Kisa tuntui ihan hyvältä, vaikka vähän tahmea alku olikin. Peli parani vähän loppua kohden, mutta ei sitten enää riittänyt Akia vastaan semifinaalissa. Siinä tuli pari helppoa virhettä enkä saanut aivan täyttä vauhtia. Aki on kova vastustaja ja hyvä pelaaja. Tämä oli kiva tapahtuma ja sopii opiskelijoille, täällä oli hyvä taso ja kivasti uusia pelaajia viime vuoteen verrattuna. Me käymme opiskelijakavereiden kanssa pelaamassa ja biljardi sopii opiskelijaelämään hyvin, tulee annettua kavereille aina silloin tällöin vähän vinkkejä pelaamisesta. Tämä oli vasta toinen kerta näissä kisoissa, joten saan vielä jatkossakin osallistua ja ensi kerralla tulen sitten vahvempana kisailemaan, vakuutti Niko lopuksi.

Toisessa semifinaalissa Atte Paloniemi voitti Eero Leppälän (TAMK) erin 6-4.

 

Finaali Aki Pöyhönen – Atte Paloniemi 6-5

Finaali eteni tasaisissa merkeissä loppuun saakka. 5-4 tilanteessa Paloniemellä oli paikka ratkaista ottelu, mutta kakkonen ei mennyt sisään, siitä Pöyhönen putsasi pöydän tasoittaen ottelun. Viimeisessä erässä parin seiftin jälkeen Pöyhönen kyyditsi ysin voittaen ottelun. Tätä ennen Paloniemellä oli myös oma mahdollisuutensa.

Aki Pöyhönen oli viimeistä kertaa mukana OSM kisassa kesäkuun valmistumisensa takia.

- Ihan hyvin meni lopulta, ei ollut parasta peliä, mutta sain sen verran palloja kaverilta, että se riitti voittoon. Harjoittelu ja pelaaminen on jäänyt viime aikoina vähiin työkiireiden takia, mutta nyt syksyllä aion osallistua streitin SM kisaan ja FPT:n marraskuun kilpailuun. 9-pallo on mulle paras ja mieluisin pelimuoto. Joskus junnuna sitä yritti treenata ja haaveilla ammattilaisurasta mutta kun se ei onnistunut, niin nyt biljardi on hauska mutta kuitenkin tärkeä harrastus. Onhan tässä ehtinyt jo 12 vuotta pelata, joten ei tätä voi lopettaa, sanoi lopuksi OSM mestari 2018 Aki Pöyhönen.

Lopputulokset

1.
Pöyhönen Aki

2.
Paloniemi Atte

3.
Leppälä Eero
Myllymäki Niko

5.
Forsström Petteri
Setälä Jarkko

7.
Nieminen Vesa
Sahanen Oskar

9.
Tyyskä Lauri
Mattila Samuli
Henriksson Arto
Honkala Matias

13.
Mattila Elina
Ukkonen Mika
Lepistö Pekka
Niiranen Ilari

17.
Suominen Lalli