Jouni Tähti voitti 10-pallon EM-kultaa Veldhovenissa.

24.7.2018

Jouni Tähti on tällä hetkellä (23.7.2018) kaikkien pyörätuolibiljardin lajien hallitseva Euroopanmestari. Seuraavan viikon aikana selviää, pystyykö Jouni uusimaan viime vuoden 8-pallon ja 9-pallon Euroopanmestaruudet.
Jouni Tähti on tällä hetkellä (23.7.2018) kaikkien pyörätuolibiljardin lajien hallitseva Euroopanmestari. Seuraavan viikon aikana selviää, pystyykö Jouni uusimaan viime vuoden 8-pallon ja 9-pallon Euroopanmestaruudet.

Pyörätuolibiljardin yksi kaikkien aikojen pelaaja Jouni Tähti avasi Suomen kultamitalikannan, kun hän pokkasi jo uransa 22. EM-kultansa näiden kisojen avauslajissaan 10-pallossa. Jouni voitti maanantaina kolme viimeistä otteluaan kaikki lukemin 6-3.

Jouni sanoi haastattelussa, että olosuhteet olivat vaikeat, mutta niin oli myös vastustajillakin. Peli kuitenkin sujui niin kuin piti ja erityisesti semifinaalista Jouni totesi yhdessä joukkueenjohtaja Tommi Lamminahon kanssa, että siinä Jounin peli kulki todella loistavasti.

EPBF:n voittopytty on erittäin upean näköinen ja luonnollisesti Jouni on tyytyväinen, että kisat alkoivat niin kuin pitikin. Viime vuonna Jouni voitti 8- ja 9-pallon EM-kullat ja 10-pallosta tuli voitot myös vuosina 2016 ja 2015. Jouni antoi myös paljon kiitosta välineistä ja tuesta Taomille eli yhdelle Suomen pääsponsoreista näissä EM-kisoissa.

Suomen pelaajista tänään pääsi pelaamaan pääsystä mitaleille miesten sarjassa Petri Makkonen ja senioreissa Markku Toivonen. Kumpikin joutuivat taipumaan otteluissaan sijalle 5.-8. Varsinkin Petri Makkonen pelasi muuten hyvää peliä pääsystä mitaleille ottelussa Puolan Karol Skowerskia vastaan, mutta breikki ei kulkenut niin hyvin kuin vastustajalla mikä aiheutti tylyn lopputuloksen 3-8.

Seniorit ja Juniorit aloittivat Joukkuekilpailut voitoilla. U19 junnut Aatu Suoraniemi, Micke Ström ja Karo Långström voittivat Norjan joukkueen suoraan 2-0 ja Seniorit ottivat avausvoiton Slovakiasta aikaisemmin myös 2-0. Naiset puolestaan hävisivät oman joukkuekilpailun avausottelun niukasti rankkareilla, mutta hakevat uutta vauhtia Sveitsiä vastaan. Joukkuekilpailut jatkuvat vasta viikonloppuna, mutta tiistaina ottelut jatkuvat 8-pallon merkeissä.

Seuraa kilpailuja: https://europeanpoolchampionships.eu/draw-results/

Somessa / Facebookissa

Katso Livenä Kozoomilta: http://www.kozoom.com/en/pool-billiard/

Huom! Kaikki 60 kisapöytää kuvataan!