Suomi voitti jännitysnäytelmässä Korean

20.9.2013


Suomi - Itävalta ottelussa Mika Immonen lyömässä. Petri Makkonen ja itävaltalaiset taustalla. Kuva: JP Parmentier Matchroom Sport

Petri Makkonen taituroi Immosen seuratessa taustalla. Kuva: JP Parmentier Matchroom Sport

World Cup of Pool, York Hall, Lontoo, Englanti 17-22.9.2013.

Suomi – Korea 7-6

Suomalaiskaksikko Mika Immonen ja Petri Makkonen kirivät loistavasti takaa-ajoasemasta voittoon World Cup of Pool kilpailun toisella kierroksella. Suomalaiset aloittivat ottelun hyvin mennen 4-2 johtoon. Tämän jälkeen muutama epäonnistuminen päästi korealaiset karkumatkalle. Ham Won Sik and Ryu Sueng Woo kuittasivat virheet tarkasti ja tilanne oli nopeasti 4-6 korealaisten hyväksi ja vain yksi erä erotti heidät voitosta, kun ottelun voittaa ensiksi  seitsemän voittoerää saanut joukkue.

Seuraavat kaksi erää menivät erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen suomalaisille ja tilanne oli kutkuttavasti tasan 6-6. Ottelun viimeisen erän pääsi aloittamaan Petri Makkonen joka onnistui pallojen jäädessä hyviin asemiin. Immoselta seuraava pallo sisään, mutta lyöntipallo liruu hieman pitkäksi. Makkonen kuitenkin kuittaa tilanteen hienolla lyönnillä. Loput pallot myös pussiin ja niin Immonen ja Makkonen jatkavat eteenpäin 8 parhaan joukkoon.

Suomalaiset eivät lannistuneet vaikka alun johto hupeni silmissä.

- Kun olimme 4 -6 tappiolla odotin vain että saamme yhden mahdollisuuden yrittää ja kontrolloida pöytää, sanoi huojentunut Mika Immonen ottelun jälkeen Matchroom.com sivustolla. Oli hermoja raastavaa sillä korealaiset painostivat meidät pieniin virheisiin. He pelasivat todella hyvin ja laittoivat meidät todella ahtaalle, Immonen jatkoi.

- Seuraava ottelu on 9 voittoon, joka antaa hieman enemmän mahdollisuuksia takaa-ajoon. Silti tarvitsemme hyvän alun jolla painostamme vastustajaa ja jos tässä onnistumme niin menemme täällä loppuun saakka, Immonen lisäsi.

Suomi kohtaa seuraavaksi Englannin B-joukkueen, jossa pelaavat Daryl Peach ja Chris Melling. He voittivat Saksan tylysti 7-0.

Kilpailukaavio