Seniorien EM kilpailun 10-pallo päättyi suomalaisilta

6.8.2013

Straight poolin Euroopan mestari Manuel Pereira (POR)
Kuva: EPBF/DK
Straight poolin Euroopan mestari Manuel Pereira (POR) Kuva: EPBF/DK

Pool seniorien EM kilpailu 3-10.8.2013 Sarajevo, Bosnia ja Hertsegovina. Kilpailujen toinen pelimuoto alkoi suomalaisittain hyvin. 32 parhaan joukkoon pelasivat Marko Hartikainen, Arto Taavila sekä Mika Määttä. Hartikainen voitti Bosnia ja Hertsegovinan Zukor Zukon 7-4 ja Taavila Itävallan Thomas Radakovitsin 7-4. Määttä sen sijaan joutui taipumaan niukalla 6-7 tappiolla Bosnia ja Hertsegovinan Dino Cerimagicille.

Tätä ennen Pekka Toroi joutui Arto Taavilan pudottamaksi 3-7. Markku Savolainen joutui kovaan kyytiin, sillä ensin Portugalin Henrique Correia laittoi lukemat 7-0 ja Ruotsin Tom Eksell 7-1.

16 cupissa sitten pelionni kääntyi, sillä sekä Hartikainen että Taavila joutuivat tappion myötä katsomon puolelle. Dino Cerimagic oli pudotti Taavilan 7-4 ja Belgian Johny Vanrijkel Hartikaisen 7-6.

Naisten puolella Tuuliina Panula ja Tuija Tiihonen pääsivät 8 parhaan joukkoon, mutta joutuivat niukoilla tappioilla ulos mitalipeleistä. Ruotsin Ann-Sofie Löfgren voitti Panulan 5-3 ja Saksan Karin Michl Tiihosen 5-4. Maarit Gerkmanin kisa päättyi kahteen tappioon.

Joukkuekilpailussa Suomen ensimmäinen vastustaja on Belgia. Seuraavaksi pelaajat aloittavat kasipallon keskiviikkona aamulla.

Straight poolissa suurin ennakkosuosikki Ruotsin Tom Storm joutui yllättäen ulos finaalista Hollannin Kim Uytenbogaartin käsittelyssä 75-70. Semifinaali oli jo menossa ruotsalaiselle, mutta niin vain Uytenbogaart venyi lopussa hienosti ja meni finaaliin. Hollantilaisen paukut taisivat mennä siinä, sillä finaalissa mestaruuteen pelasi Portugalin Manuel Pereira 75-17. Ottelussa otettiin käyttöön lyöntikello kesken ottelun pelaajien turvautuessa enimmäkseen turvalyönteihin. Tunnin ottelun jälkeen tilanne oli vasta 31-5.