Finnish Pool Tour Tikkurilassa viikonloppuna

28.11.2016


Tulevan viikonlopun FPT:n toinen osakilpailu saattaa olla "kaikkien aikojen straightpoolin pääsarjakisa". Shamrock Tikkurila tarjoilee näyttämön 40:lle Suomen parhaalle poolin pelaajalle kilpailussa, jossa ratkotaan niin kauden 2016-17 Straightpoolin (14.1) FinnishTourin mestari, Eurotour-palkinnon voittaja, sekä neljän ensimmäisen maajoukkueen pelaajiston nimet.

teksti: Riku Heino, Finnish Pool Tour

En äkkiseltään keksi, mitä muuta voisi suomalainen biljardi tarjota näin pimeän tultua tähä talviseen maahan.

Maajoukkuepaikasta tullaan käymään todella, todella kova taistelu, kun tällä hetkellä FPT listalla neljännessä ja samalla viimeisessä ruudussa on kiinni, ensimmäistä maajoukkuepaikkaa tavoitteleva Lappeenrannan Ville Hämäläinen. Ville tiesi tilanteen ja osoitti, että painetilanteet ei ole enää henkisenä esteenä jo tänä syksynä aikaisemmin saman lajin suomenmestaruuskilpailussa, jossa ottamalla henkilökohtaisen SM-pronssin, siirtyi Hämäläinen pitämään kiinnitystä viimeisestä paikasta.

Listalla viidentenä, vain todella pienellä erolla, on niin ikään, aikaisemmin tässä lajissa pronssia napannut, todella kovakuntoinen, Espoon Casper Matikainen.
Tämä nuori superlupaus on näyttänyt jo tämän syksyn aikana todella kovia näyttöjä, pärjännen Kreikassa, todella kovatasoisessa "Hill Hill 9-ball Openissa" sijalle 5.
lisäksi Casper oli mukana Espoon EBK joukkueessa voittamassa joukkue-SM kilpailussa hopeamitalia, jossa Casperin rooli oli pelata nimenomaan ensi viikonloppuna pelattavaa straightpoolia, ja kuinkas muuten, kuin häviämättä ainuttakaan peliä.
Casper oli viime vuonna saman lajin FPT kisassa finaalissa häviten tämän hetken kiistattomalle suomen ykköspelaajalle, Petri Makkoselle.

Petrin meriittejä ei tähän tarvi luetella, loppuu palstatilat kesken, mutta mainitaan nyt vähintäänkin se, että Petri, joka lähtee kilpailuun tottakai, suurimpana ennakkosuosikkina, on voittanut urallaan useamman straightpoolin suomenmestaruuden, mutta vasta viime keväänä tuli ensimmäinen ns. pääsarjan straightpool titteli ja näytötyyliin, tottakai.
Kisojen pisin sarja (100, out), jonka lisäpalkintona paikalliset kotkalaiset yritykset palkitsivat 5€/tehty piste stipendillä.
"Petu" Makkonen täräytti myös harjoituspöydällä vastikään, vähän muistutukseksi Straightpoolin suomenennätyksen harjoituspelissään, mikä kertoo kyllä aika vahvasti herran iskukyvystä sekä tämänhetkisestä kisakunnosta.

Listalla kuudentena, vain parin sijan verran perässä hengittää, sitä 4:ttä maajoukkueruutua, pitkän ja hienon uran tähän asti tehnyt Markus Juva, joka jälleen kerran, tosipelien lähentyessä, on alkanut näyttää vahvoja merkkejä, ollen myös edellämainitussa Kreikan 9-pallokisassa, jaetulla 5:llä sijalla.
Markus on moninkertainen maajoukkuekasvo, eurotourvoittaja sekä suomenmestari, joten mielenkiintoista nähdä, onko Kreikan aurinko herättänyt, jossei nyt nukkuvaa, ni hieman unista Karhua talviunilta, takaisin kirkkaisiin valoihin.

Kärjen osalta lisämaustetta tuo tottakai, lajin hallitseva Suomenmestari, Kotkan, Jani Uski. Uski voitti melko dramaattisten vaiheiden jälkeen tänä syksynä lajin ensimmäisen suomenmestaruutensa, mutta tällä hetkellä Jani on ollut parantumassa silmäleikkauksesta, joten kisakunto selviää aikalailla, vasta lauantain aikana. Odottaa toki sopii, että tekeminen ja janin vahva peruspeli ja varmat ratkaisut, tuottavat jälleen paljon päänvaivaa vastustajille.

Tässä kilpailussa on myös tänä vuonna, kuten loppukauden jokaisessa FPT kisassa lisäpalkintona voittajan 1200€ stipendin lisäksi, matka Euroopan kiertueen kilpailuun.
Voittaja kuittaa siis melkolailla maistuvan kokoisen stipendin ja pääsee pelaamaan Eurotourin osakilpailuun maksettuna, mikä pitää sisällään lennot kohteeseen, osallistumismaksun, sekä hotellimaksut.
Tämä edellämainittu palkinto, eli meidän tiimin puolesta mahdollisuus lähettää suomalaisia, iskukykyisiä pelaajia maailmalle ammattilaiskisoihin, on ollu monelle haave, jonka toteuttamisesta on puhuttu pitkään ja tällä hetkellä olemme siinä asemassa, että meillä on vihdoin siihen mahdollisuus.

Tämän mahdollisuuden meidän pelaajille on suonut sponsorimme

Laattapiste Oy,

VRJ-Group,

Viikin Rakennus, 

Vismar sekä 

NewLiner.

 

Mukana tulevassa tapahtumassa on esillä tottakai myös kiertueen kaikki tukijat

KamuiBrand

KaiverrusKallio

Suomen Biljardimyynti

TaomTips

 

Suomalainen biljardi elää, hengittää ja voi hyvin.
Sitä tarinaa voi tulla seuraamaan 3-4.12 paikanpäälle, Tikkurilan Shamrockiin kun selvitetään, ketkä pukee maajoukkuepaidanpäälle, kuka nappaa Eurotour stipendin ja nostaa isoimman pokaalin.