Nuorisotalojen joukkue SM

14.11.2016

Soukan joukkueet
Soukan joukkueet
Tyttöjen mestarit
Tyttöjen mestarit
Soukan 2001 hopeajoukkue
Soukan 2001 hopeajoukkue
Kannelmäen 1998 joukkue
Kannelmäen 1998 joukkue

Nuorisotalojen 8-pallo SM 2016 kirkkaimmat mitalit menivät poikien 1998-sarjassa Espoon Soukan nuorisotalolle, poikien 2001-sarjan voitto meni Helsinkiin Pikku-Huopalahden nuorisotalolle sekä tyttöjen sarjan voitto matkasi Turkuun Ilpoisten nuorisotalolle.

Poikien 1998 finaalissa kohtasivat kovat kilpakumppanit Soukka ja Kannelmäki, missä näkyi kyllä aikaisempien vuosien menestys ja taito, joka on tarttunut nyt uusiinkin pelaajiin. Finaali oli erittäin hyvätasoista ja jännittävää peliä.

Peli olikin kahden ensimmäisen ottelun jälkeen tasatilanteessa voitoin 1-1. Kun viimeisen ja ratkaisevan peliparin erätkin olivat 1-1, ottelussa näkyi niin pelaajissa kuin myös katsomossa suurta jännitystä, kunnes Soukan pelaajan tarkka lyönti (8-pallo ylikeskelle) ratkaisi voiton Soukalle numeroin  2-1  ja Kannelmäki sai tyytyä hopeaan. 

Pronssiset mitalit jaettiin Espoon Nöykkiön ja Helsingin Malminkartanon joukkueille.

Nuorenpien poikien 2001- sarjassa finaalissa kohtasivat Soukan ja Pikku-Huopalahden joukkueet.   Joukkueet kohtasivat jo alkulohkossa ja uudestaan finaalissa.

Pikku-Huopalahti voitti alkulohkon pelin 2-1 joten se lähti ennakkosuosikkina finaaliin, Soukka lähti kuitenkin luottavaisena finaaliin ja kahden peliparin jälkeen oltiinkin tasatilanteessa 1-1.

Kolmannessa ja ratkaisevassa pelissä Soukka siirtyi jo erissä 1-0 johtoon, mutta Pikku-Huopalahden pelaaja taisteli erävoitot tasoihin.

Ratkaisevassa erässä pallot hävisivät pöydältä kummankin joukkueen pelaajan toimesta nopeaan tahtiin, vain 8-pallo jäi kentälle ja sitä yritettiin muutaman kerran rohkeilla yrityksillä, kunnes Pikku- Huopalahden pelaajan loistava lyönti kulmapussiin toi 2-1 voiton Pikku-Huopalahdelle.  Soukka sijoittui hopealle.

Pronssit menivät Turun Lausteelle ja Vantaan Martinlaakson.

Tyttöjen sarjaan osallistui 5 joukkuetta kun Munkkiniemen joukkueelta tuli yllättävä poisjäänti. 

Tyttöjen finaaliin selviytyi Turun Ilpoinen ja Helsingin Pikku-Huopalahden joukkueet.  Ilpoisten tytöt olivat omaa luokkaansa vei finaalin selkein numeroin 2-0 ja erät 4-0

Pronssit matkasivat Hyvinkäälle ja Turun Varissuolle.

Jyrki Nikitin

SBiL nuorisobiljardi-projekti

 

   Nuorisotalojen 8-pallo SM 2016 tulokset

 

Pojat 1998                                                Pojat 2001                                                Tytöt

1. Soukka                                                  1. Pikku–Huopalahti                     1. Ilpoinen

2. Kannelmäki                                          2. Soukka                                      2. Pikku-Huopalahti 

3-4. Malminkartano /Nöykkiö                  3-4. Lauste/Martinlaakso             3-4. Hyvinkää/ Varissuo

 

Sijat 5-8.                                                   Sijat 5-8.                                       Sijat 5-6.

Ilpoinen                                                    Harjuniitty                                    Lauste                      

Lempäälä Snadi                                        Kerava                                          Munkkiniemi (luovutus)                 

Nokia 8-Team                                           Pakila

Pointti                                                       Varissuo

 

Sijat 9-16

Hyvinkää

Kallahti

Karakallio

Kerava

Lauste

Nokian nuorisokahvila

Töölö

Varissuo