Kaisassa Kulttuuritalon SM-mitalistit selvillä

20.6.2013

Kari Tunturi
Kari Tunturi
Ville Pasanen
Ville Pasanen
Kari Kallio
Kari Kallio
Sami Karttunen
Sami KarttunenKotkassa Kaisa-Karhujen järjestämänä pelattiin kaisakauden päättävä SM-alkukilpailu ja mukaan osallistui 68 pelaajaa ympäri Suomen. 24 parasta pelaajaa RG-listalta sijoitettiin turnauksessa.

Neljän parhaan joukkoon, eli SM-mitaleille Helsingin Kulttuuritalon SM-finaaleihin selvittivät tiensä Rankingin kärkimies Rovaniemen Kari Kallio ja mukavasti kärkikahinoissa koko kauden taistelleet Helsingin Ville Pasanen ja Oulun Kari Tunturi. SM-finaaleihin selvitti tiensä myös sijoittamaton, mutta erittäin kova pelimies Lappeenrannan Sami Karttunen.

Helsingin Kulttuuritalon SM-finaalien 25.5.2013 semifinaaliparit ovat seuraavat:
09:30 Kari Tunturi OBK - Ville Pasanen Ritz
12:00 Kari Kallio RBK - Sami Karttunen BCL

Kari Tunturi, OBK, on kokenut pelimies jo useita kymmeniä vuosia, vaikka SM-kultaa hänellä ei vielä olekkaan. Hän oli tämän kauden RG-listan seitsemänneksi tehokkain pelaaja ja lähti SM-alkukilpailuun sijoitettuna pelaajana vasta neljänneltä kierrokselta mukaan. Tunturi voitti turnauksessa heti lähtöön Jouko Kovalaisen 60-40 ja Arto Tuhkasen 60-46, Tunturi sai piikin Kari Kalliolta lukemin 42-60, mutta iski tämän jälkeen kanveesiin niin Juho Nykäsen 60-51 kuin myös Marko Niemisen 60-5 ja vielä viimeisessä ottelussa Sami Karttusen 60-51 jolla varmistui talopaikka.

Ville Pasanen, Ritz, 2000-luvun paras kaisamies ja jälleen talolla pelaamassa kaisan SM-voitosta. Vuoden 2008 SM-voitto on toistaiseksi ainoa täyspotti kaisan SM-kisoista, mutta muita sijoja Pasanen on napsinut vuosi toisensa perään jo todella monta. Ville oli myös kuluvalla kaudella yksi kauden tehokkaimmista pelaajista kolmella turnausvoitollaan ja lähti SM-alkukilpailuun vasta viidenneltä kierrokselta mukaan. Pasanen otti tiukan voiton Miikka Hirvosesta 60-53 ja perään Markus Kihlmanista 60-19 ja erittäin tasaisen väännön jälkeen myös Markku Koposesta lukemin 60-59. Sami Karttunen kukisti Ville Pasasen lukemin 60-27, mutta talopaikka Pasaselle varmistui sitten lopulta voitolla Petri Asikaisesta lukemin 60-26.

Kari Kallio, RBK, koko tämän kauden ykköspelaaja, kolminkertainen SM-voittaja, Kaisan MM-kahdeksas ja hallitseva pari Suomenmestari. Kalliolla on hyvä mahdollisuus kruunata kautensa vielä täydellisemmäksi Helsingissä toukokuun viimeisenä lauantaina. Ykkössijoitettuna SM-alkukilpailuihin lähtenyt Kari Kallio jyräsi heti lähtöön tieltään Juha Laitilan lukemin 60-29, mutta sai tämän jälkeen piikin Sami Karttuselta lukemin 56-60. Kallio ei kuitenkaan tästä häkeltynyt vaan päihitti loput vastustajansa vuoron perään, ensin 60-42 Kari Tunturi, sitten Jouko Kovalainen 60-39 ja lopulta Jari Timonen kaatui vielä 60-14 minkä jälkeen talopaikasta tuli varma.

Sami Karttunen, BCL, tuli kisoihin mukaan sijoittamattomana, mutta silti tiedetään kovaksi pelimieheksi. Olihan hän SM-finaaleissa mukana jo vuonna 2004 jolloin tuli SM-pronssia. Samin tie on ollut pitkä neljän parhaan joukkoon ja kahdeksan voittoa takasi Samille talopaikan. Neljä ensimmäistä ottelua meni voitokkaasti, kun vastustajat kaatuivat ensin Tero Päivinen 60-48, sitten Jon Hellström 60-11, Juha Tarvainen 60-20, Mika Juoperi 60-24. Tappio tuli viidennellä kierroksella Markku Koposelle lukemin 22-60, mutta sen jälkeen voittoputki aukesi taas ja voitot tuli Kari Kallio 60-56, Petri Asikainen 60-38, Ville Pasanen 60-27 ja Janne Kähkönen 60-25. Sami joutui vielä pelaamaan kymmenennen pelin josta tuli tappio Kari Tunturille 51-60, mutta pisteet riittivät silti ylivoimasesti neljän parhaan joukkoon SM-finaaleihin.