Pelaajat valmiina poolin EM kilpailuun

19.6.2013


Vasemmalta Abbas Al-Marayati, Petri Makkonen, Valtteri Virtanen, Aki Heiskanen, Marika Poikkijoki, Sami Karttunen, Riikka Saaranen ja edessä Jouni Tähti.
Vasemmalta Abbas Al-Marayati, Petri Makkonen, Valtteri Virtanen, Aki Heiskanen, Marika Poikkijoki, Sami Karttunen, Riikka Saaranen ja edessä Jouni Tähti.

Suomen joukkue lähti liikkeelle kohti Sloveniaa varhain tiistaiaamulla. Joukkueen pelaajat olivat luottavaisia kilpailukuntoonsa ja muutenkin hyväntuulisia reissuun lähtiessään. Jokaisella on kuitenkin odotettavissa äärimmäisen tiukkoja otteluita, sillä eurooppalainen poolbiljardin taso on sekä koventunut että laajentunut vuosi vuodelta.

Suomen joukkue on kyllä kokonaisuudessaan erittäin hyvä ja laadukas. Kestomenestyjä Jouni Tähti on pyörätuolisarjan ehdoton suosikki ja luottavaisin mielin Jounikin matkalle lähti.
- Vielä viikko sitten olin kipeänä mutta sitten antibiootit auttoivat ja nyt on kaikki ok.

Terveenä pysyessään Jounilla on mahdollisuuksia kaikkien kolmen pelimuodon kärkisijoille ja mestaruuteen saakka. Myös muilla pelaajilla on mahdollisuudet mitaleille saakka, siitä on jo todisteena viime vuoden EM kisoista Aki Heiskasen mitali sekä joukkuepronssi. Lisäksi hyväkuntoiset Abbas Al-Marayati ja Valtteri Virtanen ovat kovanluokan pelaajia ja hätyyttelevät varmasti kärkisijoja.

Naispelaajista Marika Poikkijoki on jo saavuttanut useita mitaleita ja viime vuonna tuli kauan kaivattu EM kultamitali. Samaan on varmasti mahdollisuuksia nytkin. Myös Riikka Saarasella on kaiken osuessa kohdilleen mahdollisuus hätyytellä kärkisijoja.

Joukkuetta luotsaa paikan päällä kokenut Sami Karttunen. Kukin mies- ja naispelaaja pelaa kaikki neljä pelimuotoa; 8,- 9,- ja 10-pallo sekä straight pool ja joukkuekilpailun. Jounilla on ohjelmassa muut pelimuodot mutta ei straightiä.

Pool EM kilpailut Slovenia Portoroz 10-20.4.2013
Kilpailusivusto www.epconline.eu

Suomen joukkue

Marika Poikkijoki
Riikka Saaranen
Abbas Al-Marayati
Aki Heiskanen
Petri Makkonen
Jouni Tähti
Valtteri Virtanen
Sami Karttunen joukkueenjohtaja