Valmennustoimintaa

17.12.2015

Heikki Aunio
Heikki Aunio

Valmennusvastaava Heikki Aunion tervehdys

Tervehdys kaikki biljardistit!

Valmennusrintamalle kuuluu hyvää. Kysyntää on ja alkeiskursseja sekä muita valmennustapahtumia järjestetään. Toki tämä kaikki on vain alkusoittoa siihen verrattuna, mitä valmennusrintaman tulisi olla ja mitä se tulee varmasti tulevaisuudessa olemaan.

Seuravalmentajakoulutukset jatkuvat ja on hienoa, että suoraan seuroista / kerhoista ollaan yhteydessä ja kysytään koulutusta.

Seuravalmentajakoulutus Taso-1 kursseilta on valmistunut 57 valmentajaa  ja lukumäärä kasvaa joka vuosi. Syksyllä 2016 on tarkoitus käynnistää Taso-2 koulutusohjelma, mitä pääsee suorittamaan Taso-1 suorittaneet. Valmentajien määrä on toki aivan mahtava asia, mutta vasta silloin saadaan iso nytkähdys eteenpäin, kun valmentajat aktivoituvat ja alkavat toimia kentällä. Yhtenä tavoitteena on, että etenkin aloittelijoille ja toki edistyneemmillekin pelaajille, aina maajoukkueisiin saakka, olisi tarjolla ohjausta/valmennusta ympäri Suomen.

Moni epäilee kykyjään opettaa, ohjata tai edes antaa pieniä vinkkejä tämän rakkaan lajimme erilaisissa pelimuodoissa. Pelätään väärien ohjeiden antamista ja etenkin opettamista samalla salilla missä ns. "paremmat pelaajat" harjoittelevat tai sitten ei uskalleta edes kokeilla, kun ei ole koulutusta itselläkään. Unohtakaa mokomat epäröinnit ja kokeilkaa taitojanne. Siinä oppii samalla niin ohjattava, kuin itse valmentajakin. Joku pelaaja joka on pelannut esim. n. vuoden verran, on juuri sen vuoden verran kokeneempi, kuin se vasta aloitteleva pelaaja ja hänellä on jo paljon tietoa mikä kannattaa jakaa. Eihän kaikista ole heti tarkoitus tehdä Immosta tai Hullia, vaan yksinkertaisesti tästä hienosta pelistä nauttivia harrastajia.

Haastan teidät kaikki tekemään Uuden Vuoden lupauksen. Seuraavan vuoden aikana ohjatkaa jotain läheistänne, työkaveria, naapuria tai tuttua biljardin saloihin. Antakaa esim. joku pieni vihje tai vinkki tekniikasta, taktiikasta tms. Teitä aktiivisesti pelaavia on Suomessa jo aika paljon ja tämän opetushaasteen jälkeen teitä on jo paljon enemmän ja yleinen taitotaso on taas parempi.

Hyvää Joulua ja onnellista Uutta Vuotta!

Heikki Aunio

SBiL valmennusvastaava