The Free Pyramid MM Valko-Venäjällä

24.1.2013

Suomalaiskuusikko kisamatkalle Minskiin

 Torstaina 18.10. alkaa Valko-Venäjällä Pyramidin MM-kilpailu jonne matkasi tänään keskiviikkona ennätyksellisesti peräti kuusi suomalaispelaajaa (+1 kannustusjoukoissa). Matka taittui keskiviikkoaamuna Latvian Riikan kautta Valko-Venäjän Minskiin missä näyttäisi kaavion mukaan olevan mukana peräti 115 pelaajaa mukana. Suomi sai näihin kilpailuihin poikkeuksellisesti kaksi lisäpaikkaa mitkä hyödynnettiin lähettämällä siis täysi kuuden pelaajan joukkue. Suomelta on mukana myös ensikertalainen kansainvälisillä kentillä, kun Espoon Santeri Saarinen on mukana joukkueessa. Muut joukkueen pelaajan ovat Kotkan Juho Nykänen ja Janne Pekkola, Uudenmaan Markku Koponen ja Petri Pohjola sekä Jyväskylän Marko Rautiainen. Joukkue on siis erittäin iskukykyinen, mutta lähtee silti suomalaisittain varovaisin odotuksin vuoden kovimpiin pyramidikilpailuihin. Lajina on yleisöystävällinen The Free Pyramid (Amerikanka) ja turnaus kestää neljä päivää.


Suomen pelaajat valmiina lentoon, vasemmalta Janne Pekkola, Santeri Saarinen, Juho Nykänen, Markku Koponen, Petri Pohjola sekä Marko Rautiainen.

Ukrainan sivustolta http://www.duplet.com.ua/?t_id=1255&R=pages&id=43 löytyy hyvät kaaviot ja uutiset kilpailuista. Varsinainen kilpailukaavio ja osanottajat näyttäisi olevan näkyvillä dupletin osoitteesta: http://tournamentservice.net/service.php?chart=2677&menu=c7e49a&header ja myös Billiard Onlinen sivulla: http://www.billiard-online.com/ecpsport/files.html?chart=2677&. Dupletin sivuilta löytyi hienosti viime vuonna Kiovan MM-kisoista myös Livestreamit, todennäköisesti myös tänäkin vuonna. Live streamiä tai vähintään videoita on tarjolla myös sivuilla http://www.llb.su/. Kannattaa seurailla alkaen huomenna torstaina kello 10:30 jolloin peli alkaa.

Suomalaisten ensimmäiset pelit torstaina 18.10. ovat seuraavanlaisessa järjestyksessä:
peli nro 15. Aleksei Vinogradov LAT - Juho Nykänen FIN
peli nro 31. Santeri Saarinen FIN - Eugene Dementei BLR
peli nro 35. Fazil Mamedov AZE - Markku Koponen FIN
peli nro 44. Petri Pohjola FIN - Ivan Pavenko UKR
peli nro 55. Azer Hajiyev AZE - Marko Rautiainen FIN
peli nro 57. Artem Moiseenko UKR - Janne Pekkola FIN