Oulun Rg 2 paras Juho Nykänen

24.1.2013

Pyramidissa lajipäällikkö hallitsee myös pelipöydillä

Pyramidin RG2 pelattiin Oulussa viime viikonloppuna Mukana oli 31 peluria joista suurin edustus oli yllättäen kotiseuran OBK:lla. Tänäkin vuonna oli mukana hienosti uusia kasvoja niin Oulun kentillä kun yleensä Pyramidin saralla liiton alaisissa kisoissa.


Mika Juola

Olosuhteet olivat jälleen Oulun osalta eläneet hiukan viime kisoista, nimittäin biljardipuoli oli saanut kasvojen kohotuksen ja pöytien paikat olivat hiukan viilautuneet. Nyt saimme naatiskella 8 pöydän suorasta joista 6 *10 jalkaista ja 2 *12 jalkaista.


Oulun 8 suora

Alkukierrokset etenivät lähes yllätyksettä ennakkosuosikkien tahdissa. Ainoastaan Simo Kaijansaari, OBK, pystyi yllättämään Juho Nykäsen heti hänen ensimmäisessä pelissään selkein luvuin 4-1. Tästä eteenpäin sai Juho siis hakea vauhtia hävinneiden puolelta taas kun Kaijansaari paineli tiensä puhtaasti Cup vaiheeseen voittaen myös seuraavan pelinsä Lyytikäisen Pasia vastaan 4-0. Muut voittaneiden puolelta Cup vaiheeseen pelanneet olivat Palomaa Jari, OBK joka voitti Kallion Karin, RBK huippujännittävässä pussituspelissä luvuin 4-3. Myös Pesolan Kristian painoi tiensä läpi Cuppiin voittaen astetta taktisempaa peliä tunnetusti pelaavan Kari Tunturin, OBK. Neljäntenä Cuppiin itsensä pelasi Jesse Hämäläinen, PVK.


Juha Auno

Hävinneiden puolelta itsensä aluksi 3 voiton peleissä ja pääsystä cuppiin 4 voiton peleissä itsensä hoitivat Kari Tunturi joka voitti Pellikan Heikin luvuin 4-1. Pellikalta jälleen erinomainen kilpailu, hän tiputti mm. Joni Koskisen Kotkasta. Viime vuoden voittaja Kari Timosaari oli myös tiukoilla voittaen Tero Kiviahon, Koka, vasta kontrassa 4-3. Toni Pitkälä otti omansa voittaessaan Lyytikäisen Pasin 4-0. Mielenkiintoinen ottelu nähtiin myös kun Rovaniemen hurja Kari Kallio, RBK, kohtasi etelänvariksen Juho Nykäsen, KaKa. Tämä ottelu eteni varovaisin ottein kuitenkin Nykäsen hallinnassa aina 4-1 tilanteeseen ja Nykänen eteni neljäntenä cuppiin häviäjien puolelta.


Kari Kallio

Cup parit menivät seuraavasti:

Kaijansaari Simo OBK - Timosaari Kari OBK (1-4) 2-8 6-8 7-8 8-6 1-8 ; 24-38
Viime vuoden voittaja hoiti omansa ja eteni ensimmäisenä semifinaaleihin. Muutama tiukka erä kuitenkin mahtui joukkoon joista tilanne olisi voinut myös kääntyä hyvän turnauksen pelanneelle Simo Kaijansaarelle.

Paloma Jari OBK - Pitkälä Toni OBK (4-0) 8-4 8-0 8-1 8-2 ; 32-7
Kaisa-areenoilla menestystä niittänyt Jari ei paljoa Tonia säälinyt heidän peleissään. Jari selkein luvuin semeihin.

Pesola Kristian PRSK - Nykänen Juho KaKa (2-4) 8-7 8-3 3-8 2-8 2-8 1-8 ; 24-42
Värikästä peliä oli tiedossa tämän parin astuessa areenalle. Pesola menikin nopeasti 2-0 johtoon kunnes Juho sai taas vaihteen päälle vieden seuraavat 4 hoitaen tiensä semifinaaliin myös.


Kristian Pesola

Hämäläinen Jesse PVK - Tunturi Kari OBK (1-4) 4-8 8-7 3-8 7-8 6-8 ; 28-39
Ennakkoon myös mielenkiintoinen pari oli tiedossa kun nämä kaksi astuivat areenalle. Jesse on pelannut vahvat kauden niin kaisassa kuin pyramidissa viime aikoina ja nyt hänellä oli vastassa legendaarinen Oulun Kari Tunturi. Ottelu eteni erittäin varovaisin ottein, muutama pallo kerrallaan. Tunturi osoitti kuitenkin hallitsevansa myös Pyramidin salat vieden erän toisensa jälkeen vaikka ne tiukkoja olivatkin niin nimiinsä. Tästä parista Tunturi semeihin.

Semifinaalit:

Timosaari Kari OBK - Paloma Jari OBK (3-5) 8-0 1-8 6-8 0-8 8-6 8-1 4-8 6-8 ; 41-47
Semeissä kohtasivat siis kotiseuran Kari ja Jari. Vuorotellen kaverit vievät eriä alkuun selkein palloin. Loppua kohden erät hiukan tiukkenivat ja Jarin ote alkoi ehkä vähän myös näkyä. Jari siis finaaliin 5-3 luvuin ja Karille taas hieno saavutus kotikisoissa.

Nykänen Juho KaKa - Tunturi Kari OBK (5-3) 8-1 8-7 0-8 8-5 5-8 7-8 8-0 8-0 ; 52-37
Tästä pelistä ennakkoon oli vaikea uumoilla mitä tuleman pitää. Nykänen meni nopeahkosti 2-0 johtoon, josta Kari vei seuraavan selkein palloin 8-0. Nykäselle taas seuraava ja 3-1 johto. Kari kuitenkin kisa kokemuksellaan / pitkäjänteisyydellään kaivoi itsensä aina 3-3 tilanteeseen asti. Tästä Nykänen kuitenkin haki boostia itselleen jonka johdosta kaksi seuraavaa erää 8-0 palloin Nykäselle ja koko ottelu 5-3 luvuin ja Kotkan poika finaaliin. Karilta erinomainen turnaus, hyviä päänahkoja ja tulevaisuutta ajatellen toivottavasti häntä myös nähdään pyramidi turnauksissa.


Kari Tunturi

FINAALI:

Paloma Jari OBK - Nykänen Juho KaKa (3-5) 5-8 8-2 7-8 8-1 8-2 1-8 3-8 1-8 ; 41-45
Finaali eteni tasaisesti 2-2 tilanteeseen. Palomaa otti vielä seuraavankin ja meni johtoon 3-2. Paloman vahvuus oli näissä peleissä selkeästi vahva pussituspeli ja snooker ajoilta kerätty safety peli joka sekin toimi pyramidissa. Nykänen kuitenkin sai taas vauhdista kiinni ja vei 3 seuraavaa erää antaen Palomalle erissä vain muutaman pallon. Näin Nykänen vei kauden toisenkin rg kilpailun nimiinsä 5-3 luvuin. Jari Palomalta kuitenkin uskomaton turnaus, heti ensimmäisessä liiton alaisessa rg kisassa finaalipaikka ja ei se voittokaan kaukana ollut. Toivottavasti näemme MYÖS tätä Oulun poikaa muuallakin pyramidin ihmeellisessä maailmassa.


Juho Nykänen


Jari Paloma


Nykänen Paloma


Voittotuuletus


Kisan parhaat; Tunturi (4), Timosaari (3), Paloma (2), Nykänen (1)

Oulussa on panostettu huomattavasti pyramidin ja se alkaa myös vähitellen näkymään myös nuorison mukaan tulemisella. Aktiivinen pelaaminen kiinnostuttaa välttämättäkin nuoret tästä nopeasta ja visuaalisesta pelistä. Eikä mene kauaa kuin huomaamme että nämä uudet tulokkaat tulivat takaa ja kovaa ohi. Kunhan vaan saavat riittävän määrän kannustusta ja ohjausta oikeaan suuntaan!


Kuvassa pelaa Kotkan 14 v junnu Wilhelm ” Wiltsu ” Laakso Oulun Junnun 15v Tero Räisäsen kanssa.

Kiitokset jälleen Ouluun hyvin järjestetyistä kekkereistä.
Seuraavaksi näemmekin Espoossa Tasoituskisan merkeissä!


Kai Korte


Teemu Alanko


Tero Räisänen


Junnut Laakso ja Räisänen

Kuvat: Joni Koskinen