Kirgisian Dastan Lepshakovista pyramidin maailmanmestari

25.10.2015

Miesten parhaat
Miesten parhaat
Miesten finaali
Miesten finaali
Miesten finaali
Miesten finaali
Miesten finaali
Miesten finaaliPyramidi MM kilpailujen viimeisessä ottelussa Kirgisian Lepshakov oli omaa luokkaansa

Pyramidi MM kilpailu 22-25.10.2015 Holiday Club Saimaa, Lappeenranta

Miesten finaali:

Evgeniy Saltovskiy (BLR)– Dastan Lepshakov (KGZ) 1-7

Valko-Venäjän Evgeniy Saltovskiy on saavuttanut MM ja EM pronssia, kun vastustajalla Kirgisian Dastan Lepshakovilla on meriittilistallaan junioreiden maailmanmestaruus.

Ottelu alkoi Lepshakovin hallinnassa ja jo reilun tunnin pelaamisen jälkeen tilanne oli 5-1 kirgisialaisen hyväksi. Loppukin jatkui samaan tapaan ja lopputulos 7-1 ei jättänyt epäilystä ottelun voittajasta.

Maailmanmestaruuden voittanut Kirgisian Dastan Lepshakov oli hämillään voitostaan.

- Olen vielä ihmeissäni voitosta, en voi uskoa tätä. Semifinaali ja finaali menivät hienosti ja pelasin vapautuneesti ja rennolla asenteella. Semifinaalissa Livadaa vastaan onnistuin hienosti, olen aina aikaisemmin hävinnyt hänelle. Olen erittäin ylpeä itsestäni, että pystyin saavuttamaan maailmanmestaruuden vaikka ennen ottelua olin kovassa stressissä. Yritin pitää vain itseni kasassa, sanoi onnellinen Dastan Lepshakov.

- Hienoa että valmentajani Sagynbaev on täällä ja hän voi iloita kanssani mestaruudesta. Minun piti päästä heti ottelun jälkeen soittamaan vanhemmilleni, sillä he ovat minulle todella tärkeitä.

Kirgisiassa on paljon hyviä pelaajia, eivätkä kaikki MM kisaan ilmoittautuneet pelaajat saaneet lopulta viisumia. Kolminkertainen maailmanmestari Kanibek Sagynbaev on vielä Kirgisian ykköspelaaja Lepshakovin voitosta huolimatta.

- Sagynbaevilla on kolme maailmanmestaruutta ja hän on edelleen titteleiden ansiosta Kirgisian ykköspelaaja, minulla on vielä matkaa hänen saavutuksiinsa. Harjoittelen joka päivä ja yritän kehittyä edelleen. Toimin vähän valmentajana ja opiskelen liikuntatieteitä, sanoi Lepshakov.

MM hopealle jäänyt Valko-Venäjän Evgenyi Saltovskiy oli erittäin pettynyt suoritukseensa.

- Olihan tämä paras sijoitukseni MM kisoissa, mutta finaali meni todella huonosti. Mikään ei onnistunut, enkä saanut itseäni vireeseen. Muuten olen peleihini turnauksessa tyytyväinen, sanoi pettynyt hopeamitalisti Saltovskiy.

 

Miesten 8 parasta:

1. Dastan Lepshakov  (KGZ)

2. Evgeniy Saltovskiy (BLR)

3. Nikita Livada (RUS)

3. Andrei Freize (RUS)

5. Evgeniy Novosad (UKR)

5. Dauren Urynbaev  (KAZ)–

5. Pavel Radionov  (UKR)

5. Alibek Omarov (KAZ)

 

Naisten 4 parasta:

 

1. Diana Mironova (RUS)

2. Tatiana Maximova (RUS)

3. Anastasia Kovalchuk (UKR)

3. Natalia Korneva (RUS)