Pyörätuoli 9-pallo MM marraskuussa Suomessa

3.9.2014

Jouni Tähti
Jouni Tähti
Jouni Tähti voitti edellisen maailmanmestaruuden Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Kuva: Jari Lehtinen
Jouni Tähti voitti edellisen maailmanmestaruuden Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Kuva: Jari Lehtinen

Suomi järjestää pyörätuolipelaajien 9-pallon MM kilpailut Turussa 21-23.11.2014

Suomi on saanut järjestettäväksi pyörätuolipelaajien 9-pallon MM kilpailun. Kilpailu pidetään 21-23.11.2014 Turun kauppakeskus Hansassa

Viisinkertainen pyörätuolibiljardin 9-pallon maailmanmestari Jouni Tähti saa kisat melkein kotiovelleen:

- Olen todella innoissani että saatiin kisa Suomeen ja Turkuun. Olen monta kertaa miettinyt, että täällä olisi hienoa pelata ja näyttää Suomea muille pyörätuolipelaajille. En usko että täällä on ketään aikaisemmin käynyt, paitsi Ruotsin Henkka Larsson, sanoi puolustava maailmanmestari, Turun naapurikunnassa Kaarinassa asuva Jouni Tähti, kun sai kuulla maailman poolbiljardiliiton WPA:n varmistaneen Suomelle kisajärjestäjän roolin.

- Turku on mulle ainoa oikea pelipaikka, toivon mukaan tulee paljon katselijoita kun pelipaikkana on keskustan tunnetuin kauppakeskus. Siellähän vilisee ihmisiä tuhatmäärin päivittäin. Biljardikin saa hyvin näkyvyyttä.

Jouni odottaa pelikavereitaan innolla.

- Japanilaisen Takahiron mä haluun tänne vaikka pakolla, hän on pari kertaa peruuttanut MM kisamatkan viime hetkillä, mutta toivottavasti pääsee nyt Suomeen. Tietysti nyt on enää vain reilu pari kuukautta kisaan, mutta eiköhän kaikki parhaat pelaajat tule, Turkuun on niin helppo tulla.

Biljardihuolto Oy toimittaa Turun kauppakeskus Hansaan neljä pelipöytää. Kilpailu pelataan perjantai-aamusta sunnuntai-iltapäivään. Laittakaahan kalentereihin 21-23.11.2014 ja tulkaa Turkuun kannustamaan Jouni Tähti kuudenteen maailmanmestaruuteen!

Jouni Tähden saavutukset:

5 x 9-pallo maailmanmestari

16 x Euroopan mestari

4 x EM hopeaa

6 x EM pronssia