Pool seniorit aloittaneet EM kisat Sloveniassa

11.8.2014


Slovenian Portorozissa jatkuvat poolbiljardin Euroopan mestaruuskilpailut. Juniorien jälkeen peliareenan täyttävät yli 40-vuotiaat senioripelaajat. Suomella on todella vahva ja runsas joukkue, 3 nais- ja 11 miespelaajaa.

Suomen joukkue:

Maarit Gerkman

Tuuliina Panula

Tuija Tiihonen

Marko Hartikainen

Tero Kaivonen

Naif Kartal

Sami Karttunen

Simo Korpela

Jarmo Kuivasniemi

Mika Määttä

Jouni Nykänen

Antti Rantanen

Janne Sallinen

Arto Taavila

Miehet pelaavat kaikki pelimuodot (14.1., 8,- 9- ja 10-pallo) paitsi Kuivasniemi ei pelaa streittiä sekä joukkuekilpailun. Naisilla 8-, 9- ja 10-pallo. naisilla ei ole omaa joukkuekilpailua.

Straight pool alkoi eilen sunnuntaina ja siinä on nyt edetty neljännnesfinaaliin saakka. Suomalaisväriä pitää edelleen yllä Jouni Nykänen joka kohtaa 8 parhaan joukossa Portugalin Henrique Correian. Ottelun voittaja varmistaa itselleen mitalin. Correia on todella kova vastus, sillä hän on voittanut kolmissa edellisissä senioreiden EM kisoissa yhteensä 4 kultaa, yhden hopean ja yhden pronssimitalin.

Muista suomalaispelaajista 16 parhaan joukossa olivat Sami Karttunen ja Antti Rantanen. Karttusen kohtalona oli saada vastaansa Jouni Nykänen joka oli parempi 75-62, Rantasen pudotti  jatkosta Saksan Reiner Wirsbitzki 75-21.

Arto Taavila ja Janne Sallinen sijoittuivat sijalle 17, Marko Hartikainen, Simo Korpela, Mika Määttä, Naif Kartal sekä Tero Kaivonen sijalle 49.

10-pallo alkaa tänään maanantaina aamulla, jossa kaikki suomalaiset ovat mukana.

Kilpailusivusto