Immoselle ja Uskille mahtava alku World Cup of Pool nelinpeliturnauksessa

15.6.2022


Itävalta kaatui erin 7 - 1

Ensimmäinen kierros:

Suomi (Mika Immonen – Jani Uski) 7

Itävalta (Albin Ouschan - Max Lechner) 1

 

Englannin Brentwoodissa 14.-19.6.2022 pelattavassa turnauksessa on mukana 32 paria eri puolelta maailmaa. Saksan joukkue on myös mukana puolustamassa mestaruuttaan.

Suomen joukkueen kapteeni Mika Immonen on osallistunut vuosien varrella vuodesta 2006 pelattuun turnaukseen yhdessä Markus Juvan tai Petri Makkosen kanssa. Nyt parina on ensimmäistä kertaa Jani Uski. Immonen juhli mestaruutta yhdessä Makkosen kanssa vuonna 2012. Viime vuonna Suomea edustivat Petri Makkonen ja Casper Matikainen. Saldona tuolloin yksi voitto ja yksi tappio.

Suomi kohtasi keskiviikko iltana ensimmäisessä ottelussaan Itävallan (Albin Ouschan ja Max Lechner). Ouschan on maailmanliiton (WPA) rankingin kolmannella sijalla ja voittanut mm. 9-pallon maailmanmestaruuden kaksi kertaa. Lechner on voittanut urallaan mm. junioreiden 9-pallon maailmanmestaruuden ja hän on WPA:n rankingissa sijalla 19.

Jani Uski, hallitseva 9-pallon Suomen mestari ja 9-pallon EM-pronssimitalisti osoitti mahtavaa hermojen hallintaa ensimmäisessä ottelussaan. Kotkalaisen mietteitä tuoreeltaan ottelun jälkeen.

-Hyvä peli molemmilta. Jännitti toki pelin alussa ja edetessäkin, mutta Mika pelasi hyvin ja teki hyviä päälle vetoja. Sain Mikalta myös hyviä vinkkejä pelin aikana, joista sai vastustajan pinteeseen pelin aikana.

-Minulle tuli pelin aikana yksi pieni lapsus pelin aikana, kun löin suoran pallon ohi. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan matsiin.

 

WPA:n rankinglistan 2.sijalla oleva Mika Immonen oli jälleen tutussa paikassa. Vain kapteenin pelipari on tällä kertaa uusi. 

-Olipas upea peli tulokkaalta kovan paineen alla. Hän pelasi hienosti ja teki upeita lyöntejä. Meillä oli keskenämme hyvä kemia.

-Paperilla Itävalta oli suuri suosikki, mutta me tulimme, emmekä katsoneet taaksemme. Nyt on vaan taivas rajana.

 

Suomi kohtaa seuraavaksi perjantaina Viron joukkueen. Suomessa turnaus on nähtävillä Viaplay suoratoistopalvelusta.

https://matchroompool.com/world-cup-of-pool/